Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Μπατσάρα -Πίτα από Ηπειρο !!!


 Μπατσάρα,Ηπειρώτικη πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκια,λάπατα ,
Άνηθο και μαϊντανό

10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 χέρια σπανάκι
1 χεριά λάπατα
Λίγα φύλλα τσουκνίδας
700 ml φρέσκο γάλα
καλαμποκάλευρο όσο πάρει (περίπου 500 γρ)
250 γρ. τυρί φέτα
αλάτι, πιπέρι
λάδι
Άνηθο μπόλικο και μαϊντανό.

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον κορμό και το πράσινο μέρος σε μέτρια κομμάτια
Το ίδιο κάνουμε και με τα σπανάκια ,τα λάπατα και τις τσουκνίδες.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο και το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί τριμμένο με το χέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντας ελαφρά.
Εχουμε ζεστάνει αρκετά το γάλα και το ρίχνουμε στα κρεμμύδια εναλλάξ και το αλεύρι.
Το μείγμα πρέπει να έχει την μορφή χυλού
Έχουμε λαδώσει με αρκετό λάδι ένα ταψί (της κουζίνας κατά προτίμηση) και αναποδογυρίζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόρμοφα σε όλο το ταψί.
Ρίχνουμε ακόμα λίγο λάδι πάνω στην πίτα.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 175 βαθμούς ή μέχρι να κοκκινίσει καλά η πίτα από πάνω.

Συνταγή από  Eva Gk-Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ