Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Σάμαλι νηστίσιμο !!!



Σάμαλι νηστίσιμο !!Απίστευτη γεύση!!!!Δεν μπορώ να περιγράψω την μυρωδιά του,μοσχοβολάει μαστίχα και πορτοκάλι παντού μέσα έξω πραγματικά!!!

Να πω ότι εγώ έβαλα δυο κουταλάκια μαστίχα αντί ένα,και 1 κουταλάκι κάρδαμο (κακουλέ),που δεν το γράφει στη συνταγή ☺

Υλικά
1 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
11/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική
3 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι (1 λίτρο)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα Χίου σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (κακουλέ)





Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ,τα ανακατεύουμε καλά,το σκεπάζουμε με μεμβράνη,ή αν έχει καπάκι,και το αφήνουμε 4 ώρες ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.






Σιρόπι
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
11/2 φλυτζάνι νερό
1 λεμόνι τον χυμό του
3 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
Βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά.Έπειτα προσθέτουμε την γλυκόζη και βράζουμε ακόμα 2 λεπτά.

Μετά από 4 ώρες (εγώ το άφησα 4μισή που είχα δουλειά)το βάζουμε σε ταψάκι ή πυρέξ νούμερο 30.Το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα στην μέση του φούρνου το ταψί ή πυρέξ,για 40 λεπτά.




Όταν κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Κρύο το γλυκό και καυτό το σιρόπι μας.

Ρίχνουμε πάνω σιγά σιγά,περιμένουμε λίγο ώστε να το πίνει.Οταν τελειώσει το σιρόπι περιμένουμε 15 λεπτά και μετά το χαράζουμε και το διακοσμούμε.

Το φλυτζάνι μου ήταν 330 ml 😉

Έτσι το έκανα εγώ!!!🤗😉☺

Συνταγή από Μαρία Λάρου -Οι χρυσοχερες-ηδες





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ