Γύρος μανιτάρια πλευρώτους !!!
(αυτήν τη φορά ξέχασα να βάλω πιπεριές)
Υλικά για 2 πίτες με γύρο μανιταριών
Υλικά για το γύρο
2 φλ μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα σε λωριδίτσες σα σπιρτόξυλα (τα μετρώ κομμένα)
μισό μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες (το υπόλοιπο ωμό στις πίτες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Κόλιαντρο
Σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα ολόκληρη
Για το τύλιγμα
2 πίτες ψημένες στην τοστιέρα χωρίς λάδι
1 μέτρια ντομάτα σε φετούλες
¼ πιπεριάς πράσινης σε κοντές λωριδίτσες
Μισό μέτριο ξερό κρεμμύδι σε φετούλες
Μισό πολύ ώριμο αβοκάντο λιωμένο (προαιρετικά αντί για τζατζίκι ή γιαούρτι στραγγιστό)
Εκτέλεση
Λαδώνω ένα τηγάνι τεφάλ με τη 1 κ.σ. λάδι και όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και κρεμμύδια.
Τα γυρίζω και όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτω το 2οκ.σ. λάδι, το αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο, καπνιστή πάπρικα και σκόνη σκόρδου, εκτός αν βάλω 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη μαζί με το γύρο από την αρχή. Ψήνω μέχρι να ξεροψηθεί ο γύρος.
Ψήνω τις πίτες, απλώνω λίγο αβοκάντο λιωμένο (ή γιαούρτι στραγγιστό), αλάτι, από πάνω το γύρο, τις φέτες ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού και τυλίγω.
Όταν αγοράζω τα μανιτάρια τα ψιλοκόβω, τα μετράω και τα φυλάω σε polybag στην κατάψυξη, σε κάθε σακουλάκι 1 φλ. μανιτάρια. Όταν κάψει το λάδι που άλειψα στο τεφάλ βάζω τα παγωμένα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
Συνταγή από Stella Leontiadou-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ