Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Μιλφέιγ !!!



Μόλις το τελείωσα μου έγινε ΣΟΥΠΕΡ τραγανό γευστικό ΩΡΑΙΟ ΜΙΛΦΕΙΓ!!!!!Θέλετε?????? 

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά 

1 φύλλο Σφολιάτας!!!

Το ανοίγουμε στον πάγκο και το κόβουμε σε 14 ίσες λωρίδες!!!

Τις βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τις ψήνουμε στους 200 β προθ μέχρι να κοκκινίσουν!

Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν!!!! 

ΚΡΕΜΑ:

Υλικα_ 

1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.γ.κορν φλαουρ, 

2 κ σ γεμάτες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο σε κομματάκια,

1 φακελάκι γκαρνι χτυπημένο όπως γράφει η συσκευασία! 

Εκτέλεση:

Διαλύουμε σε λίγο γάλα κρυο το κορν-αλευρι!!!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!!! 

Ρίχνουμε το μείγμα (κορν-αλευρι) ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!

Ρίχνουμε την βανίλια (εάν θέλουμε 2 κρόκους αυγών)και το βούτυρο!!!!

 Αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο μόνο του και στην συνέχεια ανακατεύουμε! 

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ βάζουμε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά! Στην συνέχεια μέσα στην κρέμα ρίχνουμε σε δόσεις σαντιγί ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!!! 

Ξεκινάμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ όλα κρύα σε φόρμα μακρόστενη μέσα Βάζουμε διάφανη μεμβράνη:

Βάζουμε κάτω Σφολιατινια μια σειρά(4) ρίχνουμε κρέμα!

ανά Σφολιατινια κρέμα!

Ξανά Σφολιατινια!!!!

 Και το βάζουμε στο ψυγείο!!!!!! 

Χτυπάμε 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 4 κ.σ.αχνη ζάχαρη! 

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε γύρω του πάνω πλάγια την σαντιγί!!!

Τέλος τα υπόλοιπα Σφολιατινια τα τρίβουμε και διακοσμούμε το ΜΙΛΦΕΙΓ! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!