Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Μπακλαβαδάκια Σπέσιαλ !!!



ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο,
σιρόπι,
καρύδια,κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα το καθένα.
Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Τα.διπλώνουμε όλα μαζί 3 φορές για να γίνουν μια λωρίδα.
Οπότε βάζουμε στην άκρη στο καθένα φύλλο λωρίδας καρύδι,ανακατεμένο με λίγη φρυγανιά,κανέλα γαρύφαλλο και το τυλίγουμε να.κάνουμε ένα.τρίγωνο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί βουτυρωμένο και τα ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 μισή φλυντ,τσαγιού ζάχαρη,2 φλυντζ,τσαγιού νερό ,ξύσμα.και χυμό λεμονιού.
Βράσιμο να δέσει .
Σιρόπιασμα κρύα γλυκά,χλιαρό σιρόπι.
Λιώνουμε και κουβερτούρα σε μπεν Μαρί και τα βουτάμε απο την μια άκρη.
Τέλος γαρνίρισμα καρύδα,καρύδι!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ