Υλικά για την βάση του ταψιού :
4 κίτρινα μήλα
85γρ. Βούτυρο ανάλατο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Υλικά για το κέϊκ:
100 γρ. Βούτυρο ανάλατο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού η κανέλα
2 βανίλιες
1/4 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί μας βάζουμε λαδόκολλα και αλείφουμε και γύρω από το ταψί μας με βούτυρο βάζουμε την βάση μας μήλα χοντροκομμένα και τα υπόλοιπα υλικά.
Φτιάχνουμε το μείγμα από το κέικ μας και το βάζουμε πάνω από την βάση το ψήνουμε στους 170′ για 50′-60′
( Είναι συνταγή του ΡΙΚ1 Χρυσές Συνταγές )
Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Andriana Antoniou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”