Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ψωμάκι σπιτικό ξεκούραστο τραγανό έξω αφράτο μέσα χωρίς ζύμωμα!!!



Εφτιαξα ...Ισως το πιο ωραίο εύκολο γρήγορο σπιτικό ξεκούραστο τραγανό έξω αφράτο μέσα ψωμάκι χωρίς ζύμωμα !!! Το κόβεις το δαγκώνεις κ ακούς εκείνο το κραααατς κ μέσα είναι αφρός !!!! Δείτε  πως γίνονται καταπράσινα τα βρασμένα χόρτα !!!Αλεύρι χρησιμοποιώ για όλες τις χρήσεις  Αλλατίνη Μύλοι Αγίου Γεωργίου αλλά κ Κούλα που αγοράζω σε 5ακιλο από λαϊκή ..Εδω χρησιμοποίησα Κούλα αλλά με όλα γίνεται ίδιο ωραίο !!!

Υλικά
500 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο

1 κουτ γλυκού αλάτι

360 ml νερό ελαφρώς ζεστό

1 φακελάκι μαγιά 

.


Βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μπολ .

Κρατάμε λίγο από το νερό κ διαλύουμε καλά την μαγιά .

Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι

Αμέσως μετά ρίχνουμε το νερό το σκέτο κ μετά το νερό με την διαλυμένη μαγιά.

Ανακατεύουμε μόνο με μία μαρίζ .

Το σκεπάζοουμε με νάυλον μεμβράνη κ το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει .

Αλλος τρόπος  που κάνω κι εγώ ανάβω λίγο τον φούρνο να ζεσταθεί ελαφρώς κλείνω κ το αφήνω μέσα μία ώρα .

Μετά την μία ώρα ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο κ αδειάζω την ζύμη .

Αρχίζω κ κάνω διπλώματα .

Δεξιά αριστερά μία από δώ μία από κεί απλά  διπλώματα όπως σας δείχνω στο βιντεάκι από κάτω  .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ..


Εχουμε προθερμανει τον φούρνο 240  βαθμούς

Το φτιάχνουμε μία σαν μπαλίτσα κ στο βάζουμε ΄σε ταψί ή σε γάστρα καλύτερα γάστρα ή σκεπαστό ταψί  ..

Του κάνουμε με το μαχαίρι δυό τρεις χαρακιές .

Προσοχή εδω ...Αν το βάλετε σε γάστρα θέλει  ψήσιμο  στους 240 αέρα για 45 λεπτά ΑΚΡΙΒΩΣ   .

Αν το βάλετε σε ταψάκι  180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα  ..το παρακολουθούμε ..εγώ το φτιάχνω σε γάστρα.

Και έτοιμο... !!!!Απολαύστε το κ θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!


Τα χόρτα για να γίνουν με ωραίο χρώμα πράσινο  θα βάζετε νερό αλάτι ως συνήθως μόλις  αρχίσει να βράζει τα ρίχνουμε μέσα κ δεν τα σκεπάζουμε ποτέ για να μας γίνουν καταπράσινα !!!

Συνταγή από κ Σάββα Μπούμπουρα ..Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!

.