Εφτιαξα ...Ισως το πιο ωραίο εύκολο γρήγορο σπιτικό ξεκούραστο τραγανό έξω αφράτο μέσα ψωμάκι χωρίς ζύμωμα !!! Το κόβεις το δαγκώνεις κ ακούς εκείνο το κραααατς κ μέσα είναι αφρός !!!! Δείτε πως γίνονται καταπράσινα τα βρασμένα χόρτα !!!Αλεύρι χρησιμοποιώ για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη Μύλοι Αγίου Γεωργίου αλλά κ Κούλα που αγοράζω σε 5ακιλο από λαϊκή ..Εδω χρησιμοποίησα Κούλα αλλά με όλα γίνεται ίδιο ωραίο !!!
Υλικά
500 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουτ γλυκού αλάτι
360 ml νερό ελαφρώς ζεστό
1 φακελάκι μαγιά
.
Βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μπολ .
Κρατάμε λίγο από το νερό κ διαλύουμε καλά την μαγιά .
Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι
Αμέσως μετά ρίχνουμε το νερό το σκέτο κ μετά το νερό με την διαλυμένη μαγιά.
Ανακατεύουμε μόνο με μία μαρίζ .
Το σκεπάζοουμε με νάυλον μεμβράνη κ το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει .
Αλλος τρόπος που κάνω κι εγώ ανάβω λίγο τον φούρνο να ζεσταθεί ελαφρώς κλείνω κ το αφήνω μέσα μία ώρα .
Μετά την μία ώρα ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο κ αδειάζω την ζύμη .
Αρχίζω κ κάνω διπλώματα .
Δεξιά αριστερά μία από δώ μία από κεί απλά διπλώματα όπως σας δείχνω στο βιντεάκι από κάτω .
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ..
Εχουμε προθερμανει τον φούρνο 240 βαθμούς
Το φτιάχνουμε μία σαν μπαλίτσα κ στο βάζουμε ΄σε ταψί ή σε γάστρα καλύτερα γάστρα ή σκεπαστό ταψί ..
Του κάνουμε με το μαχαίρι δυό τρεις χαρακιές .
Προσοχή εδω ...Αν το βάλετε σε γάστρα θέλει ψήσιμο στους 240 αέρα για 45 λεπτά ΑΚΡΙΒΩΣ .
Αν το βάλετε σε ταψάκι 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα ..το παρακολουθούμε ..εγώ το φτιάχνω σε γάστρα.
Και έτοιμο... !!!!Απολαύστε το κ θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!
Τα χόρτα για να γίνουν με ωραίο χρώμα πράσινο θα βάζετε νερό αλάτι ως συνήθως μόλις αρχίσει να βράζει τα ρίχνουμε μέσα κ δεν τα σκεπάζουμε ποτέ για να μας γίνουν καταπράσινα !!!
Συνταγή από κ Σάββα Μπούμπουρα ..Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!
.