Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Μιλφέιγ νηστίσιμο !!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

1 Φύλλο σφολιάτας
Αχνη ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

1 κιλό γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ κούπα του νες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα κορν φλάουρ η νισεστέ
2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
1 βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ: (Ακη Πετρετζίκη)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα μας στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από τη μία πλευρά, έτσι ώστε να καραμελώσει όταν την ψήσουμε και να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα μας.


Πατάμε με έναν πλάστη ελαφρά τη ζάχαρη μέχρι να μπει στα φύλλα και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα μας.
Η σφολιάτα θέλουμε να βγάλει 12 κομμάτια, έτσι κόβουμε στη μέση και από τις δύο πλευρές, και μετά στα 3.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 1 ταψί και βάζουμε τη σφολιάτα με την πλευρά που πασπαλίσαμε προς τα κάτω.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ακόμα και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.






ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ:

Ζεσταίνουμε το μισό γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε το άλλο μισό κρύο γάλα σε μπολ και το ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ με το αλεύρι και τη βανίλια.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το Βιτάμ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε φυτική σαντιγί vegetalcream (πράσινη συσκευασία)γύρω στα 400 ml μέχρι να γίνει σαντιγί.




Για τη συναρμολόγηση:
• Τοποθετούμε τις σφολιάτες μας και απλώνουμε από πάνω με κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να κάνουμε 2 στρώσεις από σφολιάτα και κρέμα ανάλογα το τάπερ μας.
 Με ένα κουτάλι φροντίζουμε να καλύψουμε το γλυκό μας με όλη την κρέμα.
• Βάζουμε πάνω και τη σαντιγί μας και όση σφολιάτα έχει μείνει σε ένα μπολ , τη θρυμματίζουμε, τη ρίχνουμε από πάνω και από πλάγια για να πάει παντού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Χριστίνα Χαραλαμπίδου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ