Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Καλαμαράκια αφρός !!!

Φτιάξτε τα καλαμαράκια με αυτόν τον απλό τρόπο και θα γίνουν αφρός σκέτος !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τα καλαμαράκια .
Τα ξεπλένουμε καλά και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά.
Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να μην είναι καθόλου υγρά για να μην λασπώσει το αλεύρι οταν τα αλευρώσουμε το θέλουμε στεγνό ---πολύ βασικό αυτό για να πετύχουν-ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΌ ΜΥΣΤΙΚΌ ΤΟΥΣ ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΌΛΟΥ ΥΓΡΆ ΚΑΙ ΛΑΣΠΏΣΕΙ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ . .
Βάζουμε σε ένα μπολ βαθύ μπόλικο αλεύρι .


Αλατίζουμε τα καλαμαράκια και τα βουτάμε στο μπολ με το αλεύρι .
Τα τινάζουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν .
Τα βγάζουμε με τρυπητή  κουτάλα και τα αφήνουμε σε πιατέλα για λίγο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια .
Είναι καταπληκτικά μαλακά τραγανά αφράτα !!
Εκτέλεση συνταγή φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ