Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Τυρόπιτα !!!!


Ρουλα Λυρου‎

Στη Στερεά Ελλάδα απ όπου κατάγομαι, οι πίτες αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν μέρος του κυρίως γεύματος, ιδιαίτερα σε μικρά χωριά.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ.
Τρίβουμε σε ένα μπολ μπόλικο φρέσκο τυράκι περιπου 700 γρ. (αν είναι φέτα 500 γρ)
Χτυπάμε 5 αυγουλάκια να αφρατέψουν λίγο ριχνουμε μέσα και μισό λίτρο γάλα και τα ριχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε 3 κ. Σ. Σιμιγδάλι ψιλό λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
Ανοιγουμε 3 φυλλα.. 2 κατω και 1 πανω.. Ριχνουμε λαδι και λιγο βουτυρακι απο πανω και ψηνουμε..
180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο.

Για το φυλλο.
3 κουπες τσαγ. Αλευρι.
Λιγο λαδι(3κ.σ.) λιγο ξυδι(1κ.σ.) λίγο αλατι και
οσο νερακι παρει για μια μαλακη ζυμη..

Συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου‎-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ