Artemis Stamatis
Σφολιάτα με μπέικον και τυρί ατομικά. !!!
Υπέροχο και γευστικό σνακ για όλες τις ώρες.
Κάτι γρήγορο αν μας έρθουν επισκέψεις, η για το σχόλιο των παιδιών, για την δουλειά ή και για την οικογένειά το βράδυ..
Υλικά για 8 κομμάτια
1 κουτί σφολιάτα
8 φέτες μπέικον
1 αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι για επάλειψη
150 γρ περίπου γκούντα η διαφορά τυριά μιξ που λιώνουν
Προαιρετικά λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας το κόβω σταυρό για να έχω 4 ίσα τετράγωνα κομμάτια.
Περνώ το πρώτο κομμάτι το γυρίζω στον πάγκο μου σαν ρομβο περνάω τις άκρες με το αυγό, απλώνω το τυράκι και τοποθετώ το μπέικον κλείνω τις δύο άκρες όπως φαίνεται στις φώτο περνάω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι και τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα συνεχίζω το ίδιο και με την υπόλοιπη σφολιάτα μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Συνταγή από κ.Georgia Chatzimanoli-Grimwood-Εκτέλεση από κ. Artemis Stamatis-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!