Artemis Stamatis
Υλικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 φλιτζάνια αλεύρι φαριναπ
2 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές η μαύρες η και από τις δύο
1 φλυτζάνι σουσάμι
2 φλυτζάνια ηλιέλαιο ή ένα ηλιέλαιο και 1 ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κονιάκ
4 πορτοκάλια το χυμό τους
1 κ.σ. κανέλα
½ κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Τα βάζετε
σε μια λεκάνη και κάνετε μια λακούβα στη μέση.
Ρίχνετε το λάδι στο αλεύρι και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τις σταφίδες θα της ραντισουμε με λίγο νεράκι και θα της αλευρώσουμε και μετά θα της βάλουμε στο μάγμα.
Ανακατεύετε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός. Λαδώνετε ένα πυρέξ η τετράγωνο ταψί και αδειάζεται εκεί το μείγμα.
Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε γιά 50’λεπτά περίπου
στους 180° στον αέρα. Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο !
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Συνταγή από κ. Artemis Stamatis-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!