Artemis Stamatis
Τα καλύτερα ψωμάκια κανέλας (Cinnamon Rolls) που έχετε δει και έχετε φάει ότι απέμεινε δηλαδή γιατί εχθές μόλις τα τελείωσα πέσαν με τα μούτρα δεν πρόλαβα να τα βγάλω φώτο !!! Από εμφάνιση δεν βγήκαν όπως έπρεπε γιατί ήρθε μια φίλη για καφέ και τα έκανα πολύ γρήγορα καταλαβαίνετε αλλά από μυρωδιά και γεύση δεν μπορώ να σας περιγράψω..
Αφράτα,ζουμερά με την καταπληκτική ζύμη μπριος (σαν τσουρεκιού)..
Υλικά για 15 ψωμακια
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελακι ξηρή μαγιά
100 γρ.ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
270 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό
60 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
1 αυγό
2 βανίλιες
Για τη γέμιση
60 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
3-4 κ.σ ζάχαρη (να γίνει σαν πάστα)
1 κ.γ κανέλα
Ανακατεύω ολα τα υλικά σ ένα μπολάκι.
Για το γλάσο
Άχνη,λίγο γάλα και λίγη βανίλια άρωμα
Εκτέλεση
-Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για ζύμωμα,ρίχνω τη ζάχαρη,βανίλιες,το γάλα,τη μαγιά το αυγό και ανακατεύω για 1 λεπτό.
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω για 3-4 λεπτά.
-Ρίχνω το βούτυρο και ζυμώνω για 3-4 λεπτά ακόμα.
-Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 και μισή ώρα.
Κόβω μπαλάκια 70 γρ.το ένα το πλάθω σε κορδόνι χοντρό και το ανοιγω με πλάστη να πλατύνει.
Το διπλώνω στη μέση κατα μήκος και απλώνω τη γέμιση.
Ρολάρω και το τοποθετώ σε ταψάκι με λαδόκολα το ένα δίπλα στο άλλο με την διπλωμένη πλευρά προς τα πάνω,σε απόσταση 2 εκ.μεταξύ τους.
Τα αφήνω να φουσκώσουν 35-40 λεπτά ακόμα,να έρθουν να ενωθούν και να κολλήσουν μεταξύ τους.
Τα περνάω με ένα πινέλο αυγό χτυπημένο και τα ψήνω στους 170 βαθμούς 20-25 λεπτά.
Όταν κρυώσουν ανακατεύω σ ένα μπολ άχνη ζάχαρη και ρίχνω λίγο λίγο γάλα μέχρι να έχω ένα παχύρρευστο γλάσο.
Ρίχνω και λίγη βανιλίνη και περιχύνω τα ρολάκια.Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ.Σόφη Τσιώπου -εκτέλεση από κ.Artemis Stamatis-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!