Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Κριθαράκι στο τηγάνι- έτοιμο σε 15 λεπτά! !!!


Κριθαράκι  στο τηγάνι- έτοιμο σε 15 λεπτά! !!!
Μοναδική γεύση πανεύκολη ετοιμασία χαμηλό κόστος και πολύ χορταστικό !!!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε δεν μένει τίποτα υπέροχο και μελωμένο !!!
ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟ !!!!

Υλικά μερίδες 4
250 γραμ.κριθαράκι χονδρό ή μέτριο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοτριμμένο ή περασμένο στο μούλτι.
λίγη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη πολύ
1  κουταλιά κοφτή πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας ή 3 φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδου -τρίψτε την μαζί με το κρεμμύδι-
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη
λίγο λάδι
1 κύβο κνορ ότι γεύση υπάρχει σπίτι
1 κομμάτι παριζάκι γαλοπούλα 'η σε ζαμπόν ψιλοκομμένο  το κομμάτι περίπου 4 δάχτυλα σε ποσότητα δεν χρειάζεται πολύ.

Για  το σερβίρισμα
κεφαλοτύρι τριμμένο






Τι κάνουμε
Σε τηγάνι βαθύ βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο και λίγη πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη πολύ και το ψιλοκομμένο αλλαντικό που θα προτιμήσουμε.
Σε 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας ή ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή μισή κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια οτι θέλετε και έχετε ..ανακατεύουμε να διαλυθεί με ξύλινη κουτάλα και αμέσως προσθέτουμε τον χυμό ή τις ψιλοκομμένες ντομάτες-εγώ εδώ έβαλα κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες -προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι την ελάχιστη ζάχαρη τον κύβο και 1/2 ποτήρι νερού νερό ή και λίγο παραπάνω θα το δείτε κατά την ώρα του μαγειρέματος αν θέλει περισσότερο και το προσθέτουμε λίγο λίγο.



Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά περίπου για 10 με 15 λεπτά.
Το αφήνουνουμε να μελώσει για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πικάντικο ανθότυρο ή τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που είναι πολύ νόστιμη.Καλή σας όρεξη είναι πραγματικά πεντανόστιμο ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ !!!

Εγώ λίγο πριν το τέλος πρόσθεσα και 2 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο να πάρει μυρωδιά που μου αρέσει πολύ --το αλλαντικό είναι προαιρετικό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ