Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο με κρασί πορτοκάλι και μανιτάρια !!!


ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!
Γίνεται και με μοσχαράκι!!

Υλικα!!

1 κιλο κρεας χοιρινο απο λαιμο κομμενο σε κυβους
2 κρεμμυδια μεγαλα
2 καροτα
1 σκελιδα σκορδο
1 κουτι κονσερβα μανιταρια
1 πορτοκαλι
2 λεμονια
1 ποτ του κρασιου κρασι για το σβησιμο
2 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ!
Αλατι, ριγανη, πιπερι,, λαδι για το τσιγαρισμα!!

Εκτελεση

Βαζω σκετο το κρεας στην κατσαρολα, Μολις φυγουν τα υγρα του το σβηνω με λιγο ξύδι,μετα ριχνω το λαδι κοβω τα δυο κρεμμυδια,το σκορδο,κοβω φετες τα καροτα ριχνω τα μανιταρια!!

τσιγαριζω σβηνω με κρασι , σε 3 λεπτα ξανα σβηνω με ενα πορτοκαλι αν δεν εχουν πολυ χυμο μεσα στυβω δυο,ριχνω αλατι πιπερι ριγανη!!

Ριχνω νερο και σκεπαζω ,Τελος οταν ειναι ετοιμο,διαλυω δυο καλα γεματες κουταλιες της σουπας κορν-φλαουρ και τις ανακατευω με χυμο απο δυο λεμονια,ριχνω μεσα δεν ανακατευω κουνάω την κατσαρολα και πήζει κατευθείαν σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανίτες!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ. Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχερες-ηδες