ΓΛΥΚΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΛΥΚΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!!!
ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ :::
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::
6 αυγα ιδιου μεγεθους,
3 κ.σ.ζαχαρη,
1 φλυντζ του ελληνικου καφε σπορελαιο,
1 κ.σ.καραμελωμενο ζαχαρουχο,
6 κ.σ.γεματες αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 φακ.μπεικιν παουντερ κοσκινισμενο,
1 βανιλια,
4 κ.σ.κακαο!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!!!!
Ριχνουμε το σπορελαιο σε δοσεις!!!!!
Ριχνουμε το ζαχαρουχο σιγα-σιγα!
Τελος σταματαμε το μιξερ ριχνουμε τα υπολοιπα αλευρι-μπεικιν-βανιλια,κακαο και ξαναχτυπαμε 1 λεπτο ισα που να τα απορροφησει!
Στην συνεχεια τα ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Βουτυρωνουμε πολυ καλα το πυρεξ η ταψι (26ν) ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 200 β προθ.αντιστασεις μεσαια σχαρα για 18 λεπτα!!!!!
ΣΙΡΟΠΙ::
Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη,1 ξυλακι κανελας ,1 ροδελα λεμονιου για 3 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.καραμελωμενο ζαχαρουχο!!
Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα!!!!
Αφηνουμε να κρυωσει τελειως!!!!!
Σαντιγί
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλλικο κουτι με 1 μιση φλυντζ.τσαγιου αχνη ,2 κ.σ.γαλα φρεσκο,μιση κ.σ.καραμελωμενο ζαχαρουχο!!!!
Βαζουμε την σαντιγυ απαλα πανω στο κρυο γλυκο!
Διακοσμηση καραμελωμενο ζαχαρουχο!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!