Κανελόνια γεμιστά ζαμπόν κασέρι !!!
1 πακέτο κανελόνια Misko.
500γρ τρίμενο κασέρι,
500γρ ζαμπόν (αν θέλετε κάτι ελαφρύ βάζετε γαλοπούλα)
1λτ γάλα,
250γρ κρέμα γάλακτος,
150 γρ φρέσκο βουτύρου,
200γρ αλεύρι,
αλάτι και φρέσκο τρίμενο πιπέρι.
.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μετά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να είναι έτοιμο , μετά βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι (δεν βάζουμε πολύ αλάτι γιατί έχουν και τα τυριά και τα αλλαντικά μας)ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να δέσει η μπεσαμελ μας.
Βγάζουμε από την φωτιά ,ριχνουμε το κασέρι ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε την μπεσαμελ στα δύο το μισό το βάζουμε σε ένα σκεύος που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Τώρα γεμίζουμε και στρώνουμε τα κανελόνια μας , στρώνουμε στο πυρέξ το μισό από την μπεσαμελ που έχουμε κρατήσει γεμίζουμε τα κανελόνια και στρώνουμε στο πυρέξ όπως τα έχω στην φωτογραφία μετά βάζουμε και το υπόλοιπο μπεσαμελ επάνω και πασπαλίζουμε με λίγο τρίμενο κασέρι , προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήσουμε για 20 λεπτά..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marko Merita



