Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Νηστίσιμη τάρτα κολοκύθας !!!


 ·
Νηστίσιμη τάρτα κολοκύθας:  

Για τη ζύμη θέλουμε 

1/2 κιλό αλεύρι 

1 και μισή κούπα καστανή ζάχαρη, 

ένα κουταλάκι του γλυκού μπεικιν ,

250 γραμμάρια μαργαρίνη,

μισή κούπα πορτοκαλάδα 

και λίγο αλάτι.

.



Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κολοκύθα .

Η κολοκύθα πρέπει να είναι 700 γραμμάρια μέχρι 1 κιλό  ,

μια κούπα καστανή ζάχαρη ,

ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και ένα στικάκι βανίλια και τα ανακατεύουμε. 

Περνούμε έναν τρίφτη και τρίβουμε τις δύο μπάλες ζύμης  στο κάτω μέρος του ταψιού .

Βάζουμε την γέμιση με την κολοκύθα από πάνω και μετά τρίβουμε από πάνω  το άλλο μπαλάκι έτσι ίσα ίσα να μην στεγνώσει η κολοκύθα. 

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 20-25' στον αέρα.

 Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marko Merita