·
Νηστίσιμη τάρτα κολοκύθας:
Για τη ζύμη θέλουμε
1/2 κιλό αλεύρι
1 και μισή κούπα καστανή ζάχαρη,
ένα κουταλάκι του γλυκού μπεικιν ,
250 γραμμάρια μαργαρίνη,
μισή κούπα πορτοκαλάδα
και λίγο αλάτι.
.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κολοκύθα .
Η κολοκύθα πρέπει να είναι 700 γραμμάρια μέχρι 1 κιλό ,
μια κούπα καστανή ζάχαρη ,
ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και ένα στικάκι βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Περνούμε έναν τρίφτη και τρίβουμε τις δύο μπάλες ζύμης στο κάτω μέρος του ταψιού .
Βάζουμε την γέμιση με την κολοκύθα από πάνω και μετά τρίβουμε από πάνω το άλλο μπαλάκι έτσι ίσα ίσα να μην στεγνώσει η κολοκύθα.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 20-25' στον αέρα.
Καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marko Merita

