Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Κανελόνια με κιμά κ μπεσαμέλ!!!


Κανελονια με κιμά κ μπεσαμελ!!!! Aρέσει σε όλους !!!


Σάλτσα ντομάτας
Ψιλοκοβω ένα κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο κ σοταρω σε ελαιόλαδο μέχρι να ιδρώσει, προσθέτω ντομάτες(είτε φρέσκες τριμμένες είτε κονσέρβα) λίγο ζάχαρη, σπιτικό ζωμό λαχανικών, λίγο βασιλικό, ελάχιστο αλάτι (έχει ο ζωμος αρκετό) κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.


Κιμάς
Ψιλοκοβω ένα κρεμμύδι, δύο καρότα κ μια σκελίδα σκόρδο κ σοταρω, προσθέτω τον κιμά (1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο) λίγο λίγο τον σοταρω κ τον κομματιαζω,  προσθέτω πελτε, τριμμένη ντομάτα, σπιτικό ζωμό λαχανικών, λίγο αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχαρι, 1 ξύλο κανέλας, ελάχιστο γαρύφαλλο κ λίγο νερό κ μαγειρεύω μέχρι να πιει τα υγρά του.,

 



Μπεσαμελ
Λιώνω σε μέτρια φωτιά 100γρ. βούτυρο προσθέτω 100γρ. αλεύρι κ ανακατεύω με το σύρμα λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτω σε δόσεις ένα λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου κ ανακατεύω μέχρι να δέσει. Αποσύρω κ προσθέτω λίγο αλάτι, πιπέρι κ μοσχοκάρυδο μία δύο πρέζες.
Αφήνω να κρυώσει ο κιμάς φοράω γάντια κ γεμίζω τα κανελονια.
Βάζω την σάλτσα ντομάτας κάτω, από πάνω τα κανελονια, την μπεσαμελ κ από πάνω πασπαλιζω με 50γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Βάζω λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ξεσκεπαζω κ ψήνω για άλλα 15λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Alice Chavela