Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Κωκ ταψιού !!!


Κωκ ταψιού... 😋Απλά θεϊκό !!!

Παντεσπανι
6 αβγα
1-1/2 φλυτζανα ζαχαρη
2 φλυτζανες αλευρι γ.ο.χ.( ή φαρινα)
2 κ. γλ.bakin (αν δε βαλετε φαρινα)
3-4 βανιλιες
Χτυπαω τα αβγα με τη ζαχαρη και τις βανιλιες
Μετα ριχνω το αλευρι και το bakin
Αδειαζω το μιγμα σε μεγαλο πυρεξ που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνω στους 160 αερα για μιση ωρα αναλογα το φουρνο

Κρεμα

1 λιτρο γαλα
2 αβγα χτυπημενα
8 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου (οχι στιγμης)
1 βιταμ 250 γρ
3-4 βανιλιες
1-1/2 ποτηρι ζαχαρη
Ολα μαζι στην κατσαρολα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πηξει

Γλασο

2 ποτηρια νερο
5-6 κ. σουπας κακαο
4 κ.σ. Ανθος αραβοσιτου
2 κ.σ. βιταμ
1-1/2 φλυτζανα ζαχαρη

Ολα μαζι στην κατσαρολα ανακατευοντας μεχρι να πηξει( αυτο το μιγμα θα γινει αραιο)

Οταν βάλω το παντεσπανι για ψησιμο μετά από 10 λεπτά ξεκιναω την κρεμα
Θελουμε ολα να ειναι καυτα.
Κοβουμε το ζεστο παντεσπανι στη μεση και ριχνουμε μεσα την καυτη κρεμα
Σκεπαζουμε με το αλλο κομματι απο το παντεσπανι και το παταμε απαλα να ενωσει με την κρεμα
Και στο τελος φτιαχνουμε το γλασο και το ριχνουμε καυτο πανω στο γλυκο
Αφηνουμε το πυρεξ για λιγο να κρυωσει και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο
Δεν κοβεται την ιδια μερα και δε σιροπιαζεται διοτι τα μιγματα εναι καυτα και το παντεσπανι παιρνει την υγρασια που χρειαζεται απο τις κρεμες.. Εγώ το έκανα σε εμαγιε ταψί στρογγυλό 30 εκ. Και το στο ψήσιμο μου πήρε 45 λεπτά.
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΆΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΊΔΑ ΣΕ 3 4 ΣΗΜΕΊΑ ... 

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ