Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Βαρβάρα !!!



Εχει γλυκιά γεύση και σερβίρεται με τριμμένο καρύδι,κανέλα,σταφίδες εάν θέλουμε με διάφορα αποξηραμένα φρούτα !!!


Υλικα :
250 γρ σιταρι καλα πλυμενο
Σταφιδες
Ζαχαρη οσο εσεις θελετε
Σουσαμι ψημενο και αλεσμενο στο μπλεντερ
4 κ.σ.ταχινι
Για το σερβηρισμα :καρυδι,κανελα,ροδι .Εγω αυτα βαζω γιατι ετσι θελει ο λαος μου.
Βαζουμε το σιταρι μας απο το βραδυ να μουσκεψει.Την επομενη το στραγγηζουμε το πλενουμε και το βαζουμε να βρασει.Αφου ανοιξει προσθετουμε ζαχαρη τις σταφιδες και νερο ζεστο αφηνουμε να βρασει προς το τελος ριχνουμε το ταχινι και 2 κ.σ.σουσαμι.να γινει μια ελαφρια κρεμουλα.Βαζουμε στα μπολ ριχνουμε απο επανω τα καλουδια και απολαμβανουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ