Η καλύτερη ποιο γευστική όμορφη Τούρτα Καραμέλας!!!!
Συνταγή:
Έφτιαξα πρώτα το παντεσπάνι:
Χτύπησα 5 αυγά με 125 γρ ζάχαρη και μια βανίλια!
Σταμάτησα το μίξερ και έριξα 155 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο σε δόσεις ανακάτευα με μαριζ απαλά!
Έβαλα στο τσερκι μου λαδόκολλα έριξα το μείγμα και το εψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά!
Το έβγαλα το άφησα να κρυώσει και το έκοψα στην μέση για να έχω δύο πάτους!
Συνέχισα έκανα την Κρέμα:
Πήρα 1 κιλό γάλα φρέσκο και έβαλα λίγο γάλα σε ένα μπολ και έριξα μέσα 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλεύρι και τα ανακατεψα!
Έβαλα το υπόλοιπο γάλα στην εστία με 6 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθεί!
Έριξα το μείγμα(κορν-αλευρι) ανακάτευα και όταν επηξε την κατέβασα και έριξα μέσα 1 βανίλια και 50 γρ βούτυρο σε κομματάκια!
Εριξα μέσα λίγες σταγόνες έτοιμη καραμέλα!
Και συνέχισα:
Έβαλα τον ένα πάτο παντεσπανιου στο τσερκι έριξα καυτή την κρέμα και πάνω στην κρέμα έβαλα το άλλο παντεσπάνι το πάτησα να κολλήσει καλά πάνω στην κρέμα!
Το άφησα θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Συνέχισα έκανα και την Σαντιγί:.
Χτύπησα ένα μορφατ μεταλλικό κουτί με 2 φλυντζ άχνη ζάχαρη και πρόσθεσα μέσα 100 γρ καραμέλα έτοιμη!
Έβγαλα το κρύο γλυκό από το ψυγείο ,το έβγαλα από το τσερκι το μετέφερα σε πιατέλα και έβαλα πάνω και δίπλα σαντιγύ!
Καβούρδισα και αμύγδαλα τα χτύπησα στο μουλτι και τα έβαλα γυρω-γυρω και λίγο πάνω!
Τέλος διακόσμησα με καραμέλα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!