Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Κοτόπιτα με κρέπες !!!!



Κάτι διαφορετικό σήμερα φιλοι μου....!!!!!ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ.....με φανταστικη σούπερ πεντανόστιμη γέμιση.....!!!!!Απλά θεϊκήηηηη......!!!!!!!!Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε....!!!

Υλικά
Για τις κρέπες
3 1/2 κουπες γάλα
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1/3 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κοφτη ζάχαρη 

.



Εκτελεση
Σε ένα μπολ κοσκινιζω το αλεύρι , προσθέτω τη ζάχαρη , το αλάτι και κάνω μια λακουβα.
Προσθέτω το γάλα το λιωμένο βούτυρο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Με ένα σύρμα ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να έχω ένα χυλό όχι πολύ παχύ.
Τηγανιζω σε μεγαλο αντικολλητικό τηγάνι βάζοντας κάθε φορά μία τσιμπια βούτυρο.
Για θα τη γέμιση
3 φιλετακια κοτόπουλο στήθος
(εγώ έβαλα κότα χωριάτικη που μου είχε περισσέψει)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
1-2 κλωναρακια σελερι
4 μεγάλα πράσα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
300 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ γραβιέρα
1 αβγό
το ζωμό από το κοτόπουλο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λαδι
200 γρ γκούντα επιπλέον για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζω το κοτόπουλο με το ξερό κρεμμύδι τα καρότα και το  σελερι.
Αλατοπιπερωνω.
Αφού μαλακώσει κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
Κρατάω 4 κουτάλες από το ζωμό.
Ψιλοκόβω το κοτόπουλο και αφήνω στη άκρη.
Πλένω και ψιλοκόβω τα πρασα , τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρω τα λαχανικά.
Αφού γυαλίσουν και μαλακώσουν προσθέτω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Τα γυρίζω 3 λεπτά να ανταλλάξουν άρωματα.
Κατεβάζω από τη φωτιά.
Ωστοσο σε ένα βαθύ πιάτο παίρνω τα 200 γρ τυρί κρέμα  και το πατάω με ένα πιρούνι να μαλακώσει.
Προσθέτω το αβγο και ανακατευω.
Παίρνω δύο κουταλες από το ζεστό ζωμό που κράτησα και προσθέτω στο μίγμα και ενσωματώνω καλά.
Αλατοπιπερωνω με προσοχή.
Το γυρίζω μέσα στη γέμιση και ανακατεύω.
Προσθέτω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.
Παίρνω το υπόλοιπο τυρί κρέμα και το διαλύω με 2 κουταλες ζωμό μέχρι να έχω ρευστή υφή σαν αυτή της κρέμας γάλακτος.
Την απλώνω μέσα στο ταψάκι μου.
Παιρνω μια - μια κρέπα και  απλώνω μέσα στο ταψάκι έτσι ώστε να περισσεύουν στα το τοιχώματα για να μπορέσουμε να εγκλωβισουμε τη γέμιση.
Απλώνω τη μισή γέμιση.
Κανω μια στρώση πάλι με κρέπες.
Απλώνω την υπόλοιπη γεμιση και κλείνω πρώτα με τις κρέπες από τα πλάγια που περισσεύουν και έπειτα καλύπτω στο κέντρο.
Πασπαλιζω με το τυρί και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αφήνω να σταθεί για λίγο πριν κόψω!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κέικ σοκολάτας !!!


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΦΡΑΤΟ,ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

4 αυγα,

250 γρ ζαχαρη,

140 σπορελαιο, 

250 ml.νερο,

80 γρ κακαο,

1 φ.μπεικιν,

1 βανιλια,

350 γρ αλευρι Φαριναπ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε σε δοσεις το σπορελαιο!

Κοσκινιζουμε τα υπολοιπα υλικα και τα ριχνουμε σιγα.σιγα στο μείγμα!

Τελος ριχνουμε το νερο σιγα-σιγα και χτυπαμε 1 λεπτο!

Σταματαμε το μιξερ και ανακατευουμε το μιγμα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι(26 ν)ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 60 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα! 

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΓΛΑΣΣΟ:

125 γρ κουβερτουρα, 100 γρ κρεμα γαλακτος,1 κ.σ βιταμ!

Διακοσμηση τριμμενη κουβερτουρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Εύκολο γευστικό γλυκό με φρυγανιές -κρέμα-καραμέλα !!!


 
ΕΥΚΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΚΡΕΜΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο ταπερ η ταψι η πυρεξ δυο σειρες φρυγανιες!

 Βραζουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες!!

Κανουμε και μια κρεμα με:

1 λιτρο γαλα,

125 γρ ζαχαρη,

120 γρ κορν η 80 γρ καστερ!

Κανουμε και μια ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια 400 γρ ζαχαρη και 60ml.νερο!

Ανακατευουμε να παρει ωραιο χρωμα!

Ριχνουμε 80 γρ βουτυρο ανακατευουμε!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε 300 γρ κρεμα γαλακτος ανακατευουμε και την ξαναβαζουμε στην εστια ανακατευουμε 2 λεπτα!

Τελος την κατεβαζουμε την αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια την ριχνουμε με πολυ προσοχη πανω στην κρυα κρεμα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τούρτα bounty....τριπλής απόλαυσης !!!


 

Τούρτα bounty....τριπλής απόλαυσης......με μπισκότο , κρέμα καρύδας και κρέμα σοκολάτας!!!!!
Δοκιμάστε την είναι τέλεια!!!!!!

Δεν τους κρατούσα......
Εφυγε ήδη η μισή.......δεν πρόλαβε ούτε να παγώσει...καλά καλά.....!!!!

Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 κ.σ γεμάτες κακάο άγλυκο
60 γρ βούτυρο λιωμένο
5 κ.σ γάλα
Για την κρέμα καρύδας
500 γρ μασκαρπονε (όχι φιλαδέλφια)
200 γρ ινδοκαρυδο
4 κ.σ άχνη ζάχαρη


Για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ μασκαρπονε
2 κσ. γεμάτες Μερέντα


Για τη γκαναζ
200 γρ κουβερτουρα
125 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι

.


Εκτέλεση
Τρίβω στο μουλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Τα γυρίζω σε ένα βαθυ μπολ και προσθέτω το κακάο.
Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατευω πολύ καλά.
Στρώνω σε ένα τσέρκι 26 εκ. με βάση το μίγμα και πατάω καλά .
Σε ένα μπολ ανακατεύω ίσα να αφρατέψει το μασκαρπονε με την άχνη και προσθέτω την καρύδα. ( μην βάλετε οποιοδήποτε άλλο κρέμα τυρί , το μασκαρπονε έχει πολύ πιο ήπια γεύση απ'ολα και ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή).
Ενσωματώνω καλά και απλώνω πάνω από τα τριμμένα μπισκότα.
Θα γίνει μια πηχτή κρέμα καρύδας.
Ετοιμάζω τη κρέμα σοκολάτα.

.


Αφρατευω καλά με ένα σύρμα  το υπόλοιπο μασκαρπονε και προσθέτω τη μερεντα.
Ενσωματώνω καλά και άπλωνω πάνω από την κρέμα καρύδας.
Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζω τη γκαναζ
Βάζω το γάλα να κάψει και προσθέτω τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Ανακατεύω μέχρι να γίνει λεία η γκαναζ.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και απλώνω πάνω στο γλυκό.
Βάζω πάλι στο ψυγείο για όλο το βράδυ(αν αντέξετε)
Διακοσμώ με καρύδα η τριμμένο μπισκότο.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


 

Γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα φράουλα !!!


 Ελάτε να φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και μαρμελάδα!!! Θα το λατρέψετε!!! Ταιριάζει τέλεια με τον απογευματινό μας καφέ ή σαν επιδόρπιο μετά το φαγητό!!!! 


ΥΛΙΚΑ     
-1 ΠΑΚΕΤΟ ΠΤΙ ΜΠΕΡ  
-500γρ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ  
-400ML ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ    
-1 ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ ΓΙΩΤΗΣ  
-200γρ ΒΟΥΤΥΡΟ


Η συνταγή εδώ https://youtu.be/i6_APsvxL40

Παστουρμαδόπιτες !!!


 Αξίζει να δοκιμάσετε παστουρμά σε μια τόσο εύκολη και νόστιμη συνταγή!!!!

Υλικά 

-2 φύλλα σφολιάτας 

-13 φέτες κασέρι 

-13 φέτες ντομάτα

 -1 αυγό 

-7 λεπτές φέτες παστουρμά μακρόστενες

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/C9C3B21RSjc

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Τσουρεκάκια μερέντας αφράτα γευστικά απλά Θεικά !!!!


 ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

1 ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο,

1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο,

2 φ.ξερη μαγια,

3 αυγα,

1,5 ποτηρι ζαχαρη,

1 και 1/2 φ.μπεικιν ,

1 κουτ.γλυκού .μαχλεπι,

1 κουτ γλυκού .κακουλε,

ξυσμα ενος πορτοκαλιου,

3 βανιλιες,

3 κ.σ.λιωμενο ζεστο βουτυρο,

1 κιλο αλευρι για τσουρεκια η και για ολες της χρησεις,

200 γρ μερεντα!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το γαλα το νερο τις μαγιες και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε την ζαχαρη,τα αυγα,τα μυρωδικα,το βουτυρο και ανακατευουμε με συρμα!!!

Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!!!!!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα!!!

Στην συνεχεια την ξεφουσκωνουμε και την βαζουμε πανω στον παγκο!!!!

Την κοβουμε σε κομματια!

Φτιαχνουμε 10 μπαλιτσες ισα με ενα μανταρινι και αλλες 30 ισα με ενα καρυδι!!!!!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!!!!!

Εχουμε βαλει πανω σε λαδοκολα την μερεντα κουταλακι κουταλακι και την βαζουμε καταψυξη!!!!

Και συνεχιζουμε παταμε τις μπαλες τις μεγαλες με το χερι βαζουμε μερεντα και το κλεινουμε το φτιαχνουμε ξανα μπαλα και το παταμε!!!

Τις υπολοιπες μπαλιτσες τις φτιαχνουμε ανα 3 πλεξουδες!!

Και τις βαζουμε γυρω-γυρω στο καθενα!

Τα αφηνουμε για 30 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με κρυο νερο ριχνουμε τρουφα και τα.ψηνουμε στους 180 β.προθ αντισ για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!