Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Κοτόπιτα με κρέπες !!!!



Κάτι διαφορετικό σήμερα φιλοι μου....!!!!!ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ.....με φανταστικη σούπερ πεντανόστιμη γέμιση.....!!!!!Απλά θεϊκήηηηη......!!!!!!!!Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε....!!!

Υλικά
Για τις κρέπες
3 1/2 κουπες γάλα
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1/3 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κοφτη ζάχαρη 

.



Εκτελεση
Σε ένα μπολ κοσκινιζω το αλεύρι , προσθέτω τη ζάχαρη , το αλάτι και κάνω μια λακουβα.
Προσθέτω το γάλα το λιωμένο βούτυρο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Με ένα σύρμα ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να έχω ένα χυλό όχι πολύ παχύ.
Τηγανιζω σε μεγαλο αντικολλητικό τηγάνι βάζοντας κάθε φορά μία τσιμπια βούτυρο.
Για θα τη γέμιση
3 φιλετακια κοτόπουλο στήθος
(εγώ έβαλα κότα χωριάτικη που μου είχε περισσέψει)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
1-2 κλωναρακια σελερι
4 μεγάλα πράσα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
300 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ γραβιέρα
1 αβγό
το ζωμό από το κοτόπουλο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λαδι
200 γρ γκούντα επιπλέον για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζω το κοτόπουλο με το ξερό κρεμμύδι τα καρότα και το  σελερι.
Αλατοπιπερωνω.
Αφού μαλακώσει κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
Κρατάω 4 κουτάλες από το ζωμό.
Ψιλοκόβω το κοτόπουλο και αφήνω στη άκρη.
Πλένω και ψιλοκόβω τα πρασα , τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρω τα λαχανικά.
Αφού γυαλίσουν και μαλακώσουν προσθέτω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Τα γυρίζω 3 λεπτά να ανταλλάξουν άρωματα.
Κατεβάζω από τη φωτιά.
Ωστοσο σε ένα βαθύ πιάτο παίρνω τα 200 γρ τυρί κρέμα  και το πατάω με ένα πιρούνι να μαλακώσει.
Προσθέτω το αβγο και ανακατευω.
Παίρνω δύο κουταλες από το ζεστό ζωμό που κράτησα και προσθέτω στο μίγμα και ενσωματώνω καλά.
Αλατοπιπερωνω με προσοχή.
Το γυρίζω μέσα στη γέμιση και ανακατεύω.
Προσθέτω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.
Παίρνω το υπόλοιπο τυρί κρέμα και το διαλύω με 2 κουταλες ζωμό μέχρι να έχω ρευστή υφή σαν αυτή της κρέμας γάλακτος.
Την απλώνω μέσα στο ταψάκι μου.
Παιρνω μια - μια κρέπα και  απλώνω μέσα στο ταψάκι έτσι ώστε να περισσεύουν στα το τοιχώματα για να μπορέσουμε να εγκλωβισουμε τη γέμιση.
Απλώνω τη μισή γέμιση.
Κανω μια στρώση πάλι με κρέπες.
Απλώνω την υπόλοιπη γεμιση και κλείνω πρώτα με τις κρέπες από τα πλάγια που περισσεύουν και έπειτα καλύπτω στο κέντρο.
Πασπαλιζω με το τυρί και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αφήνω να σταθεί για λίγο πριν κόψω!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ