Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τούρτα bounty....τριπλής απόλαυσης !!!


 

Τούρτα bounty....τριπλής απόλαυσης......με μπισκότο , κρέμα καρύδας και κρέμα σοκολάτας!!!!!
Δοκιμάστε την είναι τέλεια!!!!!!

Δεν τους κρατούσα......
Εφυγε ήδη η μισή.......δεν πρόλαβε ούτε να παγώσει...καλά καλά.....!!!!

Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 κ.σ γεμάτες κακάο άγλυκο
60 γρ βούτυρο λιωμένο
5 κ.σ γάλα
Για την κρέμα καρύδας
500 γρ μασκαρπονε (όχι φιλαδέλφια)
200 γρ ινδοκαρυδο
4 κ.σ άχνη ζάχαρη


Για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ μασκαρπονε
2 κσ. γεμάτες Μερέντα


Για τη γκαναζ
200 γρ κουβερτουρα
125 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι

.


Εκτέλεση
Τρίβω στο μουλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Τα γυρίζω σε ένα βαθυ μπολ και προσθέτω το κακάο.
Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατευω πολύ καλά.
Στρώνω σε ένα τσέρκι 26 εκ. με βάση το μίγμα και πατάω καλά .
Σε ένα μπολ ανακατεύω ίσα να αφρατέψει το μασκαρπονε με την άχνη και προσθέτω την καρύδα. ( μην βάλετε οποιοδήποτε άλλο κρέμα τυρί , το μασκαρπονε έχει πολύ πιο ήπια γεύση απ'ολα και ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή).
Ενσωματώνω καλά και απλώνω πάνω από τα τριμμένα μπισκότα.
Θα γίνει μια πηχτή κρέμα καρύδας.
Ετοιμάζω τη κρέμα σοκολάτα.

.


Αφρατευω καλά με ένα σύρμα  το υπόλοιπο μασκαρπονε και προσθέτω τη μερεντα.
Ενσωματώνω καλά και άπλωνω πάνω από την κρέμα καρύδας.
Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζω τη γκαναζ
Βάζω το γάλα να κάψει και προσθέτω τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Ανακατεύω μέχρι να γίνει λεία η γκαναζ.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και απλώνω πάνω στο γλυκό.
Βάζω πάλι στο ψυγείο για όλο το βράδυ(αν αντέξετε)
Διακοσμώ με καρύδα η τριμμένο μπισκότο.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ