Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Τας κεμπάπ στον φούρνο με ρύζι basmati !!!


 Τας κεμπάπ στον φούρνο με ρύζι basmati ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό με λίγα υλικά!!!

  Υλικά
-1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χτένι
-1 κιλό κρεμμύδια
-1 σκελίδα σκόρδο
-50ml ελαιόλαδο
-2κτσ βούτυρο
-200ml κόκκινο κρασί
-1κτσ πελτέ ντομάτας
-αλέυρι για το κρέας
-1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
-αλάτι, πιπέρι
-2 φύλλα δάφνης
-250γρ ρύζι basmati


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/LE8TgIEBiFI

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Κρεατόπιτα σπέσιαλ !!!


ΖΕΣΤΗ ΖΕΣΤΗ Η ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΟΥ!!!!!ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ???? 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1,5 μιση ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο,

1 φακ.ξ.μαγια,

2 κ.σ ζαχαρη,

2 κ.σ.σπορελαιο, 

1 κ.γ αλατι 

3 ποτηρια αλευρι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ την μαγια,την ζαχαρη και το γαλα και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το σπορελαιο 1 ποτηρι αλευρι και το αλατι και ανακατευουμε με συρμα!

Τελος ριχνουμε το 2 ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Ριχνουμε και το υπολοιπο αλευρι αλλα λιγο-λιγο και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

ΓΕΜΙΣΗ:

300 γρ κιμα,

1 ξερο κρεμμυδι τριμμενο η 3 κρεμμυδακια φρεσκα,

1 ντοματα ψιλοκομμενη,

αλατι,

μαυροπιπερο,

2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες,

300 γρ τριμμενο κεφαλοτυρι!!! 

Βαζουμε στο τηγανι 2 κ.σ.ελαιολαδο ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκορδο τα αχνιζουμε 2 λεπτα!

Ριχνουμε τον κιμα και τον ανακατευουμε μεχρι να πιει τα υγρα του!

Τελος ριχνουμε το αλατι,μαυροπιπερο!!!

Αφου κρυωσει ριχνουμε την ντοματα!! 

Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη πανω στην λαδοκολα στο ταψι και την ανοιγουμε με το χερι σε ενα φυλλο!!!

Κλεινουμε τα πλαινα γυρω-γυρω!!

Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα!!!

Στην συνεχεια το τρυπαμε με πηρουνι!!

Χτυπαμε 1 κροκο αυγου με λιγο κρυο νερο και αλοιφουμε το γυρω-γυρω!

Βαζουμε την κρυα γεμιση !!!

Πανω στην γεμιση το τριμμενο κεφαλοτυρι η και κασερι!!!

Και την ψηνουμε στους 200 β προθ αντιστασεις μεχρι να κοκκινίσει !

Εμενα μου πηρε 25 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Ρεβανί πορτοκαλιού πολύ νόστιμο και αφράτο !!!


Πολύ νόστιμο,αφράτο,ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml):::

4 αυγα,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γιαουρτι,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

1 ποτηρι αλευρι φαριναπ,

1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο η και ψιλο,

1 μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

1 κ.γ ξυσμα πορτοκαλιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Ριχνουμε το γιαουρτι,το σπορελαιο!!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι,το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το ξυσμα!!!!

Λαδωνουμε το ταψι μας(28 ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β.προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!!!

 Οταν το βγαζουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και ριχνουμε πανω του σιγα -σιγα 1 ποτηρι φρεσκου χυμο πορτοκαλιου αφου το εχουμε περασει απο σουρωτήρι!!!! 

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη και μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το αφηνουμε 10 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφάει και συνεχιζουμε! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή .. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τυροπιτάκια του λεπτού με φύλλο κρούστας !!!


 Αφράτα τραγανά τυροπιτάκια πολύ πολύ νόστιμα και γευστικά με λίγα υλικά στο τσακ μπαμ !!! Τα εξαφανίσανε στο λεπτό !!! Τίποτα σπουδαίο αλλά τόοοσο ωραίο !!!!

Σε ένα μπολ έλιωσα με το πιρούνι 250 γραμ φέτα και έριξα 4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ και 1 αυγό.

Τα ανακάτεψα καλά.

.



Εκοψα λωρίδες 6 πόντων φάρδος το φύλλο κρούστας έβαλα 1 κουταλιά γεμάτη του γλυκού γέμιση και τύλιξα σε τρίγωνο .

Τα ετοίμασα όλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Σε τηγάνι έβαλα ελαφρύ λάδι να κάψει και τηγάνισα.

Γύρισμα οταν ψηθούν από την μία πλευρά με δύο πιρούνια ..είναι φανταστικά και πολύ γρήγορα !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανιά από μανιτάρια !!!


ΤΗΓΑΝΙΆ Από ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ Πόρτο Μπέλο !!!!!! 

Λάδι στο τηγάνι ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα . 

Τα αχνίζω με λίγο αλάτι.

 Έχω κόψει τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια τα ρίχνω στο τηγάνι και ανακατεύω μέχρι να μαλακώσουν. 

Σβήνω με μισό φλιτζάνι του καφέ ελληνικού κρασί άσπρο αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω πιπέρι ρίγανη και ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι ψήνω για 2με 3 λεπτά και σερβίρω με λίγο ψηλοκομένο φρέσκο κρεμμυδάκι. ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ !!!!!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ.   Βουλα Πολυζου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!

Ζύμη βαμβάκι λέμε για Τυροψωμάκια και όχι μόνο!!!


Η πιο εύκολη ζύμη που θα σας λύσει τα χέρια βαμβάκι για Τυροψωμάκια και όχι μόνο !!!

Υλικά
800 γρ.αλευρι για τσουρέκια ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
140 γρ.νερο Χλιαρό
340 γρ.γαλα Χλιαρό
1 κόφτη κουταλιά αλάτι
35 γρ.ζαχαρη
1 φάκελο μαγια ξηρή
80 γρ.βουτυρο μαλακό (τύπου λουπακ)η ότι έχετε.

Ψήσιμο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=hlw-jsfBz0k&feature=share

Πάστα Φλώρα εύκολη χωρίς βούτυρα και αυγά !!!


 Πάστα Φλώρα εύκολη χωρίς βούτυρα και αυγά με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας,εδώ και με μαρμελάδα μήλου !! Σε 5 λεπτά έτοιμη-αφράτη σταθερή αξία !!!!

Υλικά
1 κούπα του νες ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού στιμενο
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 κουταλιές λικέρ
2 κουταλάκια μπέικεν
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=LxEWbLeElX8&feature=share