Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με υπέροχη σως μπαλσάμικου και σκόρδου !!


Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με υπέροχη σως μπαλσάμικου και σκόρδου..!!!


 Υλικά για την σως.
4 κουταλιές σ κρέμα μπαλσάμικο
2 κουταλιές σ ελαιόλαδο
3κουταλιές σ νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδο και λίγο spray σκόρδου.
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Αλάτι λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση
Αφού ψήσετε τα μανιτάρια χτυπάτε τα παραπάνω υλικά μέσα σε μπλέντερ για 2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνει μία  πηχτή κρέμα  και περιχύνετε τα μανιτάρια με αυτο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες -ηδες !!!

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο ..!!!


Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο ..!!!


Υλικα
Χοιρινές μπριζόλες
Πατάτες
1 πιπεριά σε κομμάτια
1 κρεμμύδι σε κομμάτια
1ντομάτα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο και σκόνη σκόρδου
Ξύσμα από 1πορτοκαλί... χυμό από 2 λεμόνια θυμάρι ..αλάτι ,πιπέρι , ελαιόλαδο και νεράκι να σκεπάζει το ταψί μέχρι την μεση.!!
Πρόσθεσα και ένα λουκάνικο χωριάτικο σήμερα ..!!!
Όλα μαζί τα υλικά  στο ταψί σκεπάζουμε με νεράκι και βάζουμε στο φούρνο στους 220 μέχρι να ψηθεί καλά το φαγητό να φύγουν τα υγρά και να κάνει ωραίο χρώμα και να μείνει το ανάλογο ζουμάκι.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι εσπεριδοειδών !!!!


 Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι εσπεριδοειδών εύκολο και πολύ νόστιμο!!

 Υλικά
-4 μεγάλα αυγά
-300gr ζάχαρη
-500gr αλεύρι φαρίνα
-250gr βούτυρο αγελάδος λιωμένο
-150ml χυμό πορτοκάλι
-ξύσμα πορτοκαλιού
  για το σιρόπι
-500ml χυμό πορτοκάλι
-400ml νερό
-3 φέτες λεμονιού
-3 φέτες πορτοκαλιού
-200gr ζάχαρη
-1 ξύλο κανέλας

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/K18ulEyn-Os

Kαλτσόνε εύκολα και νόστιμα !!!


 Τι λέτε φτιάχνουμε καλτσόνε εύκολα και νόστιμα;  Εύκολα και νόστιμα καλτσόνε!!! Aτομικά καλτσόνε για να βάλει ο καθένας την γέμιση που του αρέσει!!!


 Υλικά
 για την ζύμη
-500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-300ml χλιαρό νερό
-50ml ελαιόλαδο
-1κτσ. ζάχαρη
-1 φακελάκι ξερή μαγιά (9gr)
για την γέμιση
-400-500gr τυρί gouda τριμμένο
-8 φέτες μπέικον
-4 φέτες ζαμπόν
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
-1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/HkxGr_zs1BQ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Κεφτεδάκια μυρωδάτα τραγανά κ αφράτα μέσα!!!!


 
Κεφτέδες εν τω τηγανίω ......!!!!Αφράτα αφράτα και μοσχομυριστά κεφτεδάκια.......!!!!!

Μυρωδιές και γεύσεις με όμορφες αναμνήσεις!!!!

Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά η φέτα
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο  αβγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο( και λίγο παραπάνω)
2 κ.σ γεμάτες  δυόσμο ξερό
2 κ.σ ξύδι μπαλσαμικο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λάδακι.


Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περνάω από ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδακι να γυαλίσουν και να γλυκανουν.
( Γίνονται πιο ελαφριά τα κεφτεδάκια μου).
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω όλα τα υλικά μαζί ( το ψωμάκι μουσκεμένο και στιμμενο)και προσθέτω λίγο λάδακι ακόμα. Ζυμωνω με πολύ "πείσμα" τον κιμά μου.....για 4 λεπτακια και αφήνω στο ψυγείο να δέσουν όλα τα αρώματα!!!! 

.



Αλευρώνω και τινάζω τη περίσσεια αλευριού. Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο λίγους λίγους τους κεφτέδες!!!!
Αν χρειαστεί σουρωνω το λαδακι μου από το καψαλισμενο αλευρακι που μπορεί να αφήσουν οι κεφτέδες για να μην μαυρίσουν οι υπόλοιποι.
Αφήνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λαδακι!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κανελόνια με κιμά και ελαφρυά μπεσαμέλ !!!!



ΚΑΝΕΛΌΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ....και με πεντανόστιμη γρήγορη ,  ελαφριά κρέμα τύπου  μπεσαμέλ!!!!


Υλικά
1,5 πακέτο κανελόνια
1,5 κιλό κιμα ελιά η φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι η δύο μέτρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο τρίφτη στο  χοντρό
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
2 κ.σ πελτέ
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κούπα  σπιτική σάλτσα ντομάτας ή έτοιμη του εμπορίου
Αλάτι πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κόκκους μπαχάρι
1/3 φλ λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
1 σφηνάκι κρασί
500 γρ σάλτσα ντομάτας
Μπεσαμέλ
1750 ml γάλα
7 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Μία κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
Εκτέλεση
συνήθως αυτό το φαγάκι ξεκινάω να το φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ για να αφήσω τον κιμά και τη σαλτσούλα με κρυώσουν έτσι ώστε να μπορώ να τα δουλέψω με τα κανελόνια μου.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τον κιμά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
Προσθέτω το λάδι , το ψιλοκομμένο σκόρδο το κρεμμύδι,  το δαφνόφυλλο και την κανέλα και γυρίζω μέχρι να γυαλίσει και γλυκάνει το κρεμμύδι.
Προσθέτω το τριμμένο καρότο και συνεχίζω για λίγο ακόμα να σοτάρω.
προσθέτω τον πελτέ τον οποίο καβουρδίζω και αυτόν μαζί με όλα τα υλικά και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω και σάλτσα ντομάτας.
Αλατοπιπερώνω προσθέτω μισό φλιτζανι νερό και αφήνω να βράσει μέχρι να μελώσει και να δέσει ο κιμάς.
Δεν θέλω να παραμείνουν υγρά μέσα στον κιμά.
Παράλληλα ετοιμάζω και τη σάλτσα ντομάτας
Βάζω  σε μία κατσαρολίτσα το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι , τα σκόρδα ολόκληρα και τα μπαχάρια.
Προσθέτετε το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας λίγο νεράκι και αλατοπιπερώνω.
Αφήνω να βράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα μου.
Αφήνω να κρυώσουν.
Ετοιμάζω την μπεσαμέλ
Βάζω σε μία κατσαρόλα το γάλα και κρατάω από το σύνολο μία κούπα για να διαλύσω το κορν φλάουρ.
Προσθέτω μέσα στο γάλα λίγο αλάτι με προσοχή το μοσχοκάρυδο και περιμένω να κάψει.
ωστόσο σε ένα μπολ έχω διαλύσει είμαι το γάλα που κράτησα το κορν φλάουρ.
όταν κάψει το γάλα στην κατσαρόλα γυρίζω το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί το βούτυρο , ανακατευω και στο τέλος τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Σε ένα ταψί 40 επί 40 περίπου
Κάνω μία μικρή  στρώση από τη σάλτσα ντομάτας και λίγες κουταλιές μπεσαμέλ.
Γεμίζω καλά καλά με κιμά τα κανελόνια μου και τα στρώνω στο ταψί.
Ραντίζω με την υπόλοιπη σαλτσα ντομάτας τα κανελόνια , πασπαλίζω και με επιπλέον τυράκι και τέλος απλώνω την μπεσαμέλ.
Αφήνω τσιμπιες από βούτυρο εδώ και εκεί επάνω στην κρέμα πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά και επιπλέον τυράκι για να κάνει ωραία κρούστα και
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γευστικό εύκολο γλυκάκι με σαβαγιάρ -κρέμα σοκολάτας-λευκής κρέμα !!!


ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ!!!!!ΕΥΚΟΛΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΛΑΦΡΥ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ-ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΛΕΥΚΗΣ-ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ::: ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

Βαζουμε στην κατσαρολα 500 γρ γαλα φρεσκο,4 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.κορν φλαουρ,4 κ.σ.κοσκινισμενο κακαο ανακατευουμε μολις κοντευει να πηξει σπαμε 100 γρ κουβερτουρα!

Ανακατευουμε κατεβαζουμε και ριχνουμε 1 κ.σ.βουτυρο ανακατευουμε!!!! 

ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ::

Βαζουμε στην κατσαρολα 500 γρ γαλα φρεσκο,4 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.κορν φλαουρ ανακατευουμε οταν πηξει ελαφρως σπαμε 100 γρ λευκη σοκολατα!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε 1 κ.σ.βουτυρο ανακατευουμε!!

Παιρνουμε το πυρεξ (20χ26) και αρχιναμε!

Βαζουμε στο κεντρο στο πατο μια κουταλα κρεμα σοκολατας πανω του μια κουταλα λευκη κρεμα πανω στην λευκη βαζουμε κρεμα σοκολατας και συνεχιζουμε ετσι ωσπου να τελειωσουν οι κρεμες!!

Μολις τελειωσουμε με τις κρεμες βαζουμε πανω σαβαγιαρ!!

Το σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και μολις κρυωσει το βαζουμε στο ψυγειο για 4 ωρες!

Το βγαζουμε απο το ψυγειο βγαζουμε την διαφανη μεμβρανη και με προσοχη το αναποδογυριζουμε σε αλλο σκευος!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!