Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Κεφτεδάκια μυρωδάτα τραγανά κ αφράτα μέσα!!!!


 
Κεφτέδες εν τω τηγανίω ......!!!!Αφράτα αφράτα και μοσχομυριστά κεφτεδάκια.......!!!!!

Μυρωδιές και γεύσεις με όμορφες αναμνήσεις!!!!

Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά η φέτα
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο  αβγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο( και λίγο παραπάνω)
2 κ.σ γεμάτες  δυόσμο ξερό
2 κ.σ ξύδι μπαλσαμικο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λάδακι.


Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περνάω από ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδακι να γυαλίσουν και να γλυκανουν.
( Γίνονται πιο ελαφριά τα κεφτεδάκια μου).
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω όλα τα υλικά μαζί ( το ψωμάκι μουσκεμένο και στιμμενο)και προσθέτω λίγο λάδακι ακόμα. Ζυμωνω με πολύ "πείσμα" τον κιμά μου.....για 4 λεπτακια και αφήνω στο ψυγείο να δέσουν όλα τα αρώματα!!!! 

.



Αλευρώνω και τινάζω τη περίσσεια αλευριού. Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο λίγους λίγους τους κεφτέδες!!!!
Αν χρειαστεί σουρωνω το λαδακι μου από το καψαλισμενο αλευρακι που μπορεί να αφήσουν οι κεφτέδες για να μην μαυρίσουν οι υπόλοιποι.
Αφήνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λαδακι!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ