Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Γλυκάκια καραμέλας στο ποτήρι!!!!



Εύκολα γλυκάκια καραμέλας στο ποτήρι!Είχα κέικ που είχε περισσέψει και το χρησιμοποίησα για την βάση!
Υλικά
Κεικ σοκολατας σπιτικό η εμπορίου
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση καραμελα + το ανάλογο γάλα
1 κουτάκι καραμελωμένο γάλα
250 γρ φυτική σαντιγί

Σιρόπι
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ κονιάκ
Βάζω το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το κονιάκ και αφήνω να κρυώσει.

Εκτέλεση!!
Χτυπάω την φυτική κρέμα να πήξει και να γίνει απαλή σαντιγί προσθέτω το μισο καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια απαλή κρεμα.Την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Θρυματιζω το κέικ σε έξι ποτήρια τα σιροπιάζω από επάνω βάζω μια στρώση από το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο.Χτυπάω την κρέμα στιγμής καραμελα με το γάλα όπως λέει η συσκευασία και το μοιράζω στα ποτήρια.Το βάζω μισή ώρα στο ψυγείο.
Στόλιζω με την κρέμα που έχω κρατήσει!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Τυρόψωμο !!!!


Τυροψωμο!!! Εύκολο και αφράτο!!!


Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
300 γρ φετα
Λίγο ρίγανη
Σουσάμι


Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι και μισό κ.γ ρίγανη ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε πέντε κομμάτια. Παίρνω το πρώτο κομμάτι το ανοίγω λίγο στο χέρι μου βάζω φέτα μέσα το κλείνω το κάνω μπαλάκι και το βάζω στο κέντρο σε λαδωμένο ταψάκι.Τα αλλα τρία ζυμαράκια τα ανοίγω με πλαστή μακρόστενο βάζω φέτα τα κλείνω και τα φτιάχνω κορδόνια και τα πλέκω κοτσίδα την βάζω γύρω γύρω..Ανοιγω και το τελευταίο μπαλάκι ζύμης βάζω φέτα το κάνω κορδόνι και το στρίβω. Το κλείνω και το βάζω γύρω από το κεντρικό μπαλάκι!!
Ρίχνω ελαιόλαδο και σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυχοχέρες-ηδες !!!

Πίτσα με αραβική πίτα!!!!


Εύκολη πίτσα με αραβική πίτα! Απλή και πεντανόστιμη!!!


Υλικά
2 αραβικές μεγάλες
Λίγη σπιτική σάλτσα
Αλαντικα της αρεσκείας σας
Πιπεριά ψιλοκομμένη
3-4 ντοματίνια κομμένα στην μέση
250 γρ τριμμένα τυριά 


Εκτέλεση!!
Έβαλα σε ταψάκι στρωμένο  με αντικολητικο χαρτι  την μια αραβική πίτα άπλωσα λίγη σάλτσα ντομάτας το μισό  τριμμένο τυρακι αλαντικα εγώ έβαλα παριζα και γαλοπούλα πιπεριά και τα ντοματίνια την εβαλα για 5 -6 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να λιώσει το τυρί την έβγαλα και την σκέπασα με την άλλη αραβική και έριξα επάνω το υπόλοιπο τυράκι την ξαναεβαλα  στον φούρνο ακόμα 5 λεπτά  να λιώσει το τυρί!!! Έγινε τέλεια!!! Καλό βράδυ σε όλους!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Τσουρέκια !!!

Μαστιχωτά τσουρέκια !!!


Υλικά !!!
Για 1,50 κιλό αλεύρι
4 φακ. Μαγια
Μισό ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο αλευρη
Αυτά για την μαγια
Μισό κιλό γαλα
4 αυγα
2 φακ. Κακουλε, μαχλεπι
2 βανιλιες
300γρα. Βούτυρο φρέσκο
Μισό κιλό ζαχαρη
Εκτέλεση

.



Κάνουμε την μαγια και την αφήνουμε να φουσκώσει
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά
Έχουμε Ίδη λιώσει το βουτυρο
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζαχαρη
Όχι καυτά αλλιώς καίγεται η μαγια
Ανοίγουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε την μαγια.
Σιγά σιγά ρίχνουμε γύρω γύρω το γάλα απλά ζεστό
Και μετά τα αυγά χτυπημένα.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά δεν πειράζει αν η ζύμη μας κολλάει.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο λίγο λίγο.... Η ζύμη θα γίνει μαλακή και ωραια
Ζυμώνουμε για κάνα 10 λεπτό και την αφήνουμε να φουσκωσει
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά αναλόγως το ποσό γρήγορα ψήνει ο κάθε φούρνος Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ γιατί θα στεγνώσουν και δεν θα είναι αφρατα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σοφία Ερμείδου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!

Τσουρέκια !!!



Τσουρέκια (8 τσουρέκια)

650 γρ φυτινη
700 γρ ζάχαρη
450 ml γάλα
200ml νερό χλιαρο
100 γρ μαγια Μπύρας νωπή
2 φακελάκια μαχλέπι κοπανισμένο
16 αυγά + 1 για άλειμμα
3 πακέτα Αλεύρι περίπου (Εγω βάζω το robin)

Διαλύω τη μαγια στο νερό και με λιγο αλεύρι κάνω ενα κουρκούτι αραιό και περιμένω καμια ωρα να φουσκώσει ! Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, αυγά σπασμένα και με το χέρι σε πολυ χαμηλή φωτιά ανακατεύω για να ειναι χλιαρο ! Μετά τα ρίχνω μέσα στο χυλό με τη μαγια ! Ρίχνω τη ζάχαρη , το μαχλέπι και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια ! Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και μετά τα ζυμώνουμε να ξεφουσκώσουν! Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη , τα πλάθουμε και τα αφήνουμε λίγο πάλι να ξανά φουσκώσουν για μισή ωρα ! Αλοιφουμε με αυγό ! Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα περίπου μισή ωρα το ταψί !

Προσοχή : όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Sophia Gazi Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!

Τυρί σπιτικό !!!!


 





Πανεύκολο γρήγορο σπιτικό τυράκι !!!!

Τρία λίτρα γάλα τα βάζουμε στην φωτιά μέχρι να αρχίσει να πάρει βράσει..
Ρίχνουμε τον χυμό δύο λεμονιών και ανακατεύουμε μέχρι να κόψει ..
Ρίχνουμε και το αλάτι..
Το σουρώνουμε στο τουλουπάνι και το αφήνουμε να στραγγίξει ..!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Dimitra Daliani Οι Χρυσοχέρες -ηδες !!!

Γαλακτομπουρεκάκι σπέσιαλ σε ρολάκια !!!!



ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ !!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

300 γρ βουτυρο αγελαδινο,

1 πακετο φυλλο κρουστας!!! 

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα με 6 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε βροχυδωντας 200 γρ σιμιγδαλι ανακατευουμε και μολις πηξει ελαφρως την κατεβαζουμε!!

Προσθετουμε 2 κροκους αυγων και 1 βανιλια και ανακατευουμε γρηγορα!

Τελος ριχνουμε 50 γρ βουτυρο σε κομματακια και αφηνουμε να λιωσει μονο του και στην συνεχεια την ανακατευουμε! 

Αφηνουμε να κρυωσει!!!

 Βουτυρωνουμε το ταψι η πυρεξ με τα 50 γρ βουτυρο απο τα 300!!! 

Λιωνουμε τα 250 γρ βουτυρο!!!!!!

Ανοιγουμε τα φυλλα !

Τα κοβουμε λωριδες!!!

Ανα 2 λωριδες βουτυρωνοντας τες και βαζοντας στην ακρη γεμιση κρεμα τα φτιαχνουμε ρολακια!

Τα τοποθετουμε ολα στο ταψι η πυρεξ!

Τα βουτυρωνουμε καλα και στην συνεχεια τα βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα!

Τα βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν καλα!!

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη,,μισο λεμονι,1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα!!! 

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο και το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!

Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει τελειως!!!

Οποτε το σιροπι το φτιαχνουμε πρωτο για να μπορουμε να σιροπιασουμε καυτα τα γαλακτομπουρεκακια!!!!

Δεν το ριχνουμε ολο ριχνουμε το μισο και τα αλλο σιγα -σιγα κατα διαστηματα! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!