Υλικά !!!
Για 1,50 κιλό αλεύρι
4 φακ. Μαγια
Μισό ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο αλευρη
Αυτά για την μαγια
Μισό κιλό γαλα
4 αυγα
2 φακ. Κακουλε, μαχλεπι
2 βανιλιες
300γρα. Βούτυρο φρέσκο
Μισό κιλό ζαχαρη
Εκτέλεση
.
Κάνουμε την μαγια και την αφήνουμε να φουσκώσει
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά
Έχουμε Ίδη λιώσει το βουτυρο
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζαχαρη
Όχι καυτά αλλιώς καίγεται η μαγια
Ανοίγουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε την μαγια.
Σιγά σιγά ρίχνουμε γύρω γύρω το γάλα απλά ζεστό
Και μετά τα αυγά χτυπημένα.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά δεν πειράζει αν η ζύμη μας κολλάει.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο λίγο λίγο.... Η ζύμη θα γίνει μαλακή και ωραια
Ζυμώνουμε για κάνα 10 λεπτό και την αφήνουμε να φουσκωσει
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά αναλόγως το ποσό γρήγορα ψήνει ο κάθε φούρνος Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ γιατί θα στεγνώσουν και δεν θα είναι αφρατα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σοφία Ερμείδου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!