Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Τούρτα φράουλας εξαιρετική !!!!



ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΑΦΡΑΤΗ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ.:ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 

5 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι Φαριναπ,

1 βανιλια!!!!! 

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν να φουσκωσουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο το αλευρι σε 4 δοσεις ανακατευοντας απαλα με μαριζ!!

Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι (26ν)ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!!

Το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε να εχουμε 2 πατους!!!! 

ΣΙΡΟΠΙ:: 

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!!

Το αφηνουμε να κρυωσει!!! 

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:: 

1 λιτρο γαλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες καστερ παουντερ η κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

1 βανιλια,

3 κροκους αυγων,

50 γρ βουτυρο,

10 φραουλες ψιλοκομμενες!!!!

 Βαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα και διαλυουμε μεσα το καστερ με το αλευρι!!!

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει και ριχνουμε το μιγμα(καστερ-αλευρι) ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τους κροκους ανακατευουμε γρηγορα ριχνουμε την βανιλια και τελος το βουτυρο σε κομματακια ανακατευουμε!!! 

Αφηνουμε να κρυωσει τελειως και την αφρατευουμε με το μιξερ!

Ριχνουμε τις φραουλες μεσα στην κρυα κρεμα ανακατευουμε!!! 

Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι!

Σιροπιαζουμε με κουταλι!

Ριχνουμε την κρεμα!

Βαζουμε το δευτερο παντεσπανι, σιροπιασμα!!!

Τελος χτυπαμε 1 φακελο σκονη γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια και την βαζουμε πανω στο γλυκο!!!

Γαρνιρουμε με φραουλες!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Χταποδάκι ..Ξυδάτο με ελαιόλαδο και ρίγανη!!!



Χταποδοκατάσταση ..Άλλος για το πεντανόστιμο χταποδομεζεδάκι?? Ξυδάτο με ελαιόλαδο και ρίγανη!! Απλό, αλλά τέλειο!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!! Ό,τι πρέπει για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και για κάθε στιγμή.👌Μπορεί να το μαγειρεύουμε κρασάτο, στιφάδο και με χίλιους τρόπους, αλλά το ξυδάτο τουρσί είναι ..🔝!!!

.


Υλικά: 

χταποδάκι καθαρισμένο, 

πιπέρι σε κόκκους, 

λίγο αλάτι, δαφνόφυλλο, 

ελαιόλαδο, 

ξύδι καλής ποιότητας, όποιο προτιμάτε. 

.


Εκτέλεση: 

Βράζουμε το ελαφρώς αλατισμένο χταποδάκι μέσα σε νερό με τα πιπέρια και το δαφνόφυλλο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει πολύ!! 

Το βγάζουμε σε μια λεκανίτσα να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια!! 

Το τοποθετούμε σε γυάλα ή γυάλινο μπολ. 

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι να το σκεπάσει και ξερή ρίγανη. 

.

Σε δυο μέρες το ανακατευμε και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο ξύδι ακόμα. Σε 4 - 5 μέρες είναι έτοιμο!! Αν δεν το καταναλώσετε όλο, κάθε φορά που βγάζετε για να συνοδέψετε τα φαγητά σας, πρέπει να προσέχετε το λάδι να καλύπτει το υπόλοιπο. 

Το σερβίρουμε με έξτρα ρίγανη από πάνω. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Λαμπρινή Γιαννακοπούλου --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τυροπιτάκια κουρού με ανθότυρο και φέτα!!!!


Τυροπιτάκια κουρού με ανθότυρο και φέτα!!!!!! Τα τέλεια τυροπιτάκια !!! Αφράτα πεντανόστιμα !!!!


Υλικά
200 γρ γιαούρτι
200 γρ καλαμποκέλαιο
1 αυγο
1 κ.γ κοφτό αλάτι
450 γρ αλέυρι φαρίνα
Για την γέμιση
200 γρ φέτα
100 γρ ανθότυρο
1 αυγο
1 κρόκος αραιωμένος με λίγο γάλα για το αλλειμα
Εκτέλεση
Χτυπάω με το σύρμα το λάδι το αυγό και το γιαούρτι Ρίχνω το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζω αφήνω 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ετοιμάζω την γέμιση.Σε ένα μπόλ βάζω τα τυριά σπασμένα με το χέρι Ρίχνω το αυγό ελάχιστο πιπέρι και ανακατέυω καλά να ενσωματωθούν.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω βάζω ένα κ.γ γέμιση και το κλείνω πιέζοντας το με ένα πιρούνι.Τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αλείφω με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!Είναι αφράτα και πεντανόστιμα!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος ..το γλυκάκι που αρέσει σε όλους !!!


 
Χαλβάς σιμιγδαλένιος ..το γλυκάκι που αρέσει σε όλους !!! Οικονομικός εύκολος γρήγορος !!!

ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. λάδι ελαφρύ
1/2 φλ. βούτυρο αγελαδ.
2 φλ. σιμιγδαλι χοντρο
2, 5 φλ. καστανή ζαχαρη
3 γεμάτες κουτ. σούπας μελι
5 φλ. νερο
2 ξυλάκια κανελας
Φλούδα λεμονιου
2 κουτ. Σούπας κανελα
1/2 φλ. Σταφίδες
1/2 φλ. κουκουνάρι
Καβουρδισμενα (ασπρισμένα) αμύγδαλα, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια και τη φλουδα να βράσουν. Απ το σημείο βρασμού, αφήνουμε 5', αποσύρουμε, βγάζουμε τα μυρωδικά κ προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε κ διατηρούμε ζεστό στην άκρη.
Καίμε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθετουμε και το βουτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς, να καβουρδιστει καλά, αργά, για κανένα 15λεπτο. Προσοχή στη φωτιά για να μην μας καεί. Χαμηλή προς μέτρια. Τώρα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το κουκουναρι, τα γυριζουμε λιγο μεσα στην κατσαρολα και μετα τις σταφίδες κ την κανέλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή αυτή τη φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίσει να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Περιμενουμε λίγο αδειάζουμε σε φόρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα η και παραπάνω. Ξεφορμαρουμε σε πιατέλα και καλή μας απολαυση!!!

Εκτέλεση ψωτό από κ.  Sunday Lous Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Cheesecake!!!! Το αγαπημένο !!!!


Cheesecake!!!! Το αγαπημένο πολύ ωραίο και εύκολο γλυκάκι !!!

ΥΛΙΚΑ
1 & 1/2 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ολικής
Μία κούπα καρύδια
Σχεδόν ένα πακέτο μαργαρίνη (γύρω στα 200γρ)
2 ζαχαρούχα
2 συσκευασίες τυρί κρέμα  (κανονικό μέγεθος)
2 λεμόνια (το χυμό)
2 φύλλα ζελατίνης
Μαρμελάδα κεράσι, φράουλα, φρούτα του δάσους, βύσσινο γλυκό, ο, τι προτιμάτε!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και μετά τα καρύδια. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα τριμμένα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάει παντού το βούτυρο και να γίνει ένα μίγμα.
Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι με τσέρκι Νο 28, ή σε ανάλογο πυρέξ,  ο,τι έχετε και το πατάμε πολύ καλά με το χέρι μας ντυμένο με ένα γάντι, να γίνει μια συμπαγής μάζα κάτω στη βάση, ίσια, όσο μπορούμε. Βάζουμε στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
Όλα γίνονται στο μούλτι!!!
Χτυπάμε στο μούλτι τα ζαχαρούχα με το τυρί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Αδειάζουμε σε μπολ. Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό σ ένα μπολ για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να μουλιάσουν. Τις βγάζουμε, στίβουμε με το χέρι μας να φύγουν τα πολλά νερά και τις βάζουμε σ ένα σκεύος μικρό και ρίχνουμε δύο τρεις κουταλιές βραστό νερό να διαλυθούν καλά!
Ανακατεύουμε τη ζελατίνη πολύ καλά μέσα στην κρέμα και απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα, ομοιόμορφα!!
Βάζουμε πάλι ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.
Απλώνουμε τη μαρμελαδα, η το γλυκό και ξανά στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά και να το απολαύσουμε!!
(Αν η μαρμελαδα είναι έτοιμη και είναι σφιχτή, τότε τη βάζουμε σε μπολ με δύο τρεις κουταλιές νερό και στο φουρνο μικροκυμάτων για λίγα δεύτερολεπτα, ανακατεύουμε και απλώνουμε).

Εκτέλεση φωτό από κ.   Sunday Lous ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πατάτες σαν τηγανητές αλλά στον φούρνο !!! Πολύ νόστιμες και τραγανές !!!!


 Καθαρίζουμε οσες πατάτες χρειαζόμαστε τις πλένουμε τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε οπως για τηγάνισμα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάσει και περιμένουμε να αρσίσει να βράζει.

Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες οταν βράζει και βράζουμε για 8 λεπτά .

Αφού περάσουν τα 8 λεπτά τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μπολ .ή πιάτο.

Συγχρόνως προθερμαίνουμε τον φούρνο εγώ έβαλα 180 βαθμούς αέρα ...ανάλογα τον φούρνο.

.


Στρώνουμε σε ταψί -το μέγεθος ανάλογα την ποσότητα με τις πατάτες -και στρώνουμε ομοιόμορφα και χωρίς να κολλάει η μία με την άλλη της πατάτες.

Ραντίζουμε ολες τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο.

 
 
Βάζουμε το ταψί 2 σκάλες από κάτω και ψήνουμε περίπου 15 με 20 λεπτά ,... θα τις δούθμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα να ροδίσουν ..οσο τις αφήνετε πιο ξεροψημένες θα γίνουν ...εμείς τις θάλουμε μέτριες ψημένες  !
Βγάζουμε το ταψί και τις αλατίζουμε αμέσως και τις αδειάζουμε σε ρηχό πιάτο !

Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει ...πολύ ωραίες είναι και σκέτες με φετούλα !
Δοκιμάστε τες είναι πραγματικά πολύ νόστιμες και ωραίες και φυσικά πολύ πιο υγιεινές !!!
 
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!



Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ρεβανί πορτοκαλιού με καρύδα !!!!


ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ??!!   

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα,

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου ,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο,

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

100 γρ καρυδα,

1 μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.ξ.πορτοκαλιου!!!     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Ριχνουμε εναλλαξ σιγα-σιγα τον χυμο και το σπορελαιο!!!!! 

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδαλι,την καρυδα,το μπεικιν,την βανιλια και το ξυσμα!!!!!      Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας (28 ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο!!!!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!        

ΣΙΡΟΠΙ:: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!!!

Οταν το κατεβαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!Δηλαδη απορροφει και ξανα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!