Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Χταποδάκι ..Ξυδάτο με ελαιόλαδο και ρίγανη!!!



Χταποδοκατάσταση ..Άλλος για το πεντανόστιμο χταποδομεζεδάκι?? Ξυδάτο με ελαιόλαδο και ρίγανη!! Απλό, αλλά τέλειο!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!! Ό,τι πρέπει για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και για κάθε στιγμή.👌Μπορεί να το μαγειρεύουμε κρασάτο, στιφάδο και με χίλιους τρόπους, αλλά το ξυδάτο τουρσί είναι ..🔝!!!

.


Υλικά: 

χταποδάκι καθαρισμένο, 

πιπέρι σε κόκκους, 

λίγο αλάτι, δαφνόφυλλο, 

ελαιόλαδο, 

ξύδι καλής ποιότητας, όποιο προτιμάτε. 

.


Εκτέλεση: 

Βράζουμε το ελαφρώς αλατισμένο χταποδάκι μέσα σε νερό με τα πιπέρια και το δαφνόφυλλο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει πολύ!! 

Το βγάζουμε σε μια λεκανίτσα να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια!! 

Το τοποθετούμε σε γυάλα ή γυάλινο μπολ. 

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι να το σκεπάσει και ξερή ρίγανη. 

.

Σε δυο μέρες το ανακατευμε και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο ξύδι ακόμα. Σε 4 - 5 μέρες είναι έτοιμο!! Αν δεν το καταναλώσετε όλο, κάθε φορά που βγάζετε για να συνοδέψετε τα φαγητά σας, πρέπει να προσέχετε το λάδι να καλύπτει το υπόλοιπο. 

Το σερβίρουμε με έξτρα ρίγανη από πάνω. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Λαμπρινή Γιαννακοπούλου --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!