Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Μπαμπάς μα τι μπαμπάς !!!!



ΕΝΑΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑ ΤΙ ΜΠΑΜΠΑΣ!!!!!!!ΖΟΥΜΕΡΟΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ :::ΥΛΙΚΑ:

250 γρ αλευρι κοσκινισμενο,

2 κ.σ.ζαχαρη,

μισο κ.γ αλατι,

3 αυγα χτυπημενα,

80 ml γαλα χλιαρο,

40 ml νερο χλιαρο,

20 γρ μαγια νωπη,

60 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε σε ενα μπολακι την μαγια,την ζαχαρη,το γαλα,το νερο και ανακατευουμε! 

Ριχνουμε 3 κ.σ.αλευρι ανακατευουμε!! 

Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα!!! 

Στην συνεχεια βαζουμε το αλευρι σε μπολ ανοιγουμε λακουβιτσα ριχνουμε το αλατι πανω στο αλευρι.

Μεσα στην λακουβιτσα ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια!

Ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα ελαφρως!!

Ριχνουμε τα χτυπημενα αυγα και ανακατευουμε!!!! 

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα βουτυρο και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!!!!

Λαδωνουμε τον παγκο βαζουμε πανω την ζυμη και βουτυρωνοντας τα χερια μας ζυμωνουμε τοσο οσο να γινει η ζυμη λεια!!!! 

Βουτυρωνουμε την φορμα βαζουμε την ζυμη μεσα και την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 30 λεπτα!

Τελος το ψηνουμε στουςν180 βαθμους μεχρι να κοκκινίσει!!!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και το τρυπαμε πολλες φορες με ξυλακι απο σουβλακι! 

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι και 20/γρ κονιακ για 5 λεπτα !!

Σιροπιαζουμε καυτο σιροπι κρυο γλυκο!!!! 

Αφου κρυωσει αλοιφουμε με μαρμελαδα βερυκοκο!

Στην συνεχεια προσπαθουμε να το κοψουμε και γεμιζουμε με σαντιγί!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Χταποδάκι στην λαδόκολλα φανταστικό !!!!


 Μία πολύ ωραία συνταγή για χταποδάκι τυλιγμένο σε λαδόκολλα  στον φούρνο που γίνεται λουκουμάκι !!!! Πολύ εύκολο με απίστευτη νοστιμιά ..λιώνει στο στόμα !!!!

Ξεπαγώνουμε το χταπόδι .

Το πλένουμε το στραγγίζουμε .

Κόβουμε ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να φθάνει να το τυλίξει καλά .

Πάνα από το αλουμινόχαρτο βάζουμε λαδόκολλα και μέσα τοποθρτούμε το χταπόδι ολόκληρο .

Ρίχνουμε από πάνω του λαδάκι αλάτι πιπέρι ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδο πατημένη ολόκληρη λιωμένη και ένα δαφνόφυλλο και λίγο ξύδι βαλσαμικό και λίγο πιπέρι .

Το κλείνουμε πολύ καλά και ψήνουμε αφού το βάλουμε σε ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 1 ώρα και λίγα λεπτά αέρα .

Το ανοίγουμε και το χωρίζουμε βάζοντάς το σε πιατέλα ...δεν χρειάζεται τίποτα άλλο είναι λουκουμάκι ....γίνεται φανταστικό !!!!

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κεφτεδάκια βρώμης και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές !!!

·
Κεφτεδάκια βρώμης και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές !!!

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
5 κσ βρώμη αλεσμένη
1 κρεμμύδι ξερό στο μουλτι
1 ντομάτα χωρίς σπόρους στο μουλτι
Αλάτι πιπέρι λάδι δυόσμο μαϊντανό η ρίγανη ότι μυρωδικό σας αρέσει

Αλέθουμε τη βρώμη στο μουλτι βάζουμε σε μπολ τον κιμά το κρεμμύδι και την ντομάτα όλα αλεσμένα στο μουλτι τα μυρωδικά το λάδι ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα η όλο το βράδυ
Πλάθουμε κεφτεδάκια η μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα 180 βαθμούς να ροδισουν
Συνταγή Λένα Τσιουνη

Για τις πατάτες καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανιτές τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα ρίγανη και απλώνουμε σε λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε 180 βαθμούς μέχρι να ροδισουν γίνονται τραγανές και ποιο υγιεινές.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βικη Αναματερου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Το γρήγορο γλυκάκι με μπισκότα κρέμα σοκολάτα !!!!



ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΡΕΜΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΥΚΟΛΗ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ!!!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:::: 

Χρειαζομαστε 36 μπισκοτα πτι μπερ!

Μια ΚΡΕΜΑ::::

1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη,120 γρ κορν φλαουρ η 80 γρ καστερ!

Και ΓΛΑΣΣΟ:

3 κ.σ.βουτυρο,μισο φλυντζ.του καφε γαλα,125 γρ κουβερτουρα!

Και φυσικα και καρυδι !!!!

Ετοιμάζουμε την κρέμα με τα αναφερόμενα υλικά .

Στρ'ωνουμε μπισκότα κρέμα ..μπισκότα κρέμα ...μπισκότα κρέμα και τάλος φτιάχνουμε το γλάσο και με προσοχή κουταλιά κουταλιά σκεπάζουμε και τέλος πασπαλίζουμε με καρύδι.

Εκτέλεση φωτό  συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σοκολατόπιτα σούπερ νηστίσιμη !!!



Νηστισιμη ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!! 

Το μετρημα των υλικων γινεται με το ιδιο ποτηρι!

ΥΛΙΚΑ:

3 ποτηρια αλευρι φαριναπ(250ml),

μισο ποτηρι σπορελαιο, 

2 ποτηρια νερο,

6 κ.σ.κακαο,

1 βανιλια,

μια πρεζα αλατι,

μισο κουταλακι του γλυκου σοδα,

100 γρ νιφαδες σοκολατας,

2 ποτηρια ζαχαρη,

1 κ.σ.ξυδι!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το νερο-σπορελαιο-σοδα-ζαχαρη-βανιλια και ανακατευουμε παρα πολυ καλα με συρμα να λιωσει η ζαχαρη!

Ριχνουμε κοσκινισμενα,τις νιφαδες κακαο-αλευρι-μια πρεζα αλατι σιγα σιγα και ανακατευουμε μεχρι το μείγμα να γινει λιγο ποιο σφιχτο απο οταν φτιαχνουμε το μιγμα κεικ!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα την φορμα η το ταψι μας (26 ν) ριχνουμε το μείγμα μεσα το ισιωνουμε και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα!

Ελενχουμε με.ενα ξυλακι απο σουβλακι εαν ειναι ενταξει!

Οταν την βγαζουμε αφηνουμε να κρυωσει! 

ΓΛΑΣΣΟ:

Λιωνουμε 250 γρ κουβερτουρα με λιγο λαδι!

Και το ριχνουμε πανω στην κρυα σοκολατοπιτα!

ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΙΡΟΠΙΑΣΟΥΜΕ!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou  AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Χταποδάκι στην γάστρα με πατατούλες !!!!



Το αγαπημένο μας μαριναρισμένο με κρασάκι χταποδάκι στη γάστρα με πατατούλες !!!! Ηηηηηη νοστιμιά !!!

Υλικά: 

1 σκελίδα σκόρδο, 

2 σφηνάκια κόκκινο κρασί, 

δαφνόφυλλο, 

1κ.γ. πελτέ, 

ρίγανη, 

ξύδι βαλσαμικό, 

κόκκοι από πολύχρωμα πιπέρια, 

ελάχιστο αλάτι και ελαιόλαδο. 

.



Ψήνουμε σε κλειστή γάστρα χωρίς άλλα υγρά...βγάζει αρκετά!! Α

ν θέλουμε το συνοδεύουμε και με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Λαμπρινή Γιαννακοπούλου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μακαρονόπιτα !!!!



Μακαρονόπιτα ..απλά φανταστική και πολύ γρήγορη !!!!!😋

Υλικά: 

1πακ. χωριάτικο φύλλο ή κρούστας, 

1 πακ. μακαρόνια για παστίτσιο, 

2 κ.σ. βούτυρο, 

5 αυγά, 

2,5 φλυτζ. γάλα, 

1 γιαούρτι 200γραμ., 

600 γραμ.φέτα, 

100 γραμ.γκούντα τριμμένο, 

100 γραμ. γραβιέρα,

 αλάτι, πιπέρι, 

1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο για τα φύλλα. 

 .


Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10'. 

Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ρίχνοντας το βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστά. 

Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με το μισό γιαούρτι και προσθέτουμε το γάλα και τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. 

Ανακατεύουμε να κρεμώσουν. 

Στρώνουμε όλα τα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. 

Αδειάζουμε τη γέμιση και τα στρώνουμε. 

Κλείνουμε τα εξωτερικά φύλλα και σκεπάζουμε με 2 φύλλα από πάνω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα κι αυτά. 

Εγώ χρησιμοποίησα χωριάτικο φύλλο. 

 .

Χαράζουμε την επιφάνεια μόνο της μακαρονόπιτας σε κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° στις αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Λαμπρινή Γιαννακοπούλου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!