Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τσουρέκια με κεφίρ αφρός !!!!



Τσουρέκια με κεφίρ αφρός !!!!

Υλικά
250 γρ χλιαρό νερό
50 γρ νωπή μαγιά
1 κσ ζάχαρη
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να λιώσει καλά η μαγιά και η ζάχαρη το αφήνουμε στην άκρη

1 κγ κακουλέ
1 κγ μαχλεπι
2 βανίλιες
4 δάκρυα μαστίχα
200 γρ ζάχαρη όλα στο μουλτι να λιώσει η μαστίχα
και όλα αυτά τα ανακατεύουμε με
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια

2 αυγά
250 γρ κεφίρ
Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα με ξινή γεύση όπως το γιαούρτι απλά με ποιο λεπτότερη υφή υπάρχει σε όλα τα μάρκετ κοντά στο γάλα
100 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ γ σόδα
μισό κγ αλάτι
Τα ανακατεύουμε και σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τη μαγιά και το αλεύρι σε δύο δόσεις και ζυμωνουμε
Το μείγμα κολλάει πολύ προσθέτουμε 50 γρ ηλιέλαιο και διπλώνουμε από πάνω προς τα κάτω το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει
Ζυμωνουμε και χωρίζουμε σε μπάλες των 100 γρ φτιάχνουμε τα σχέδια που θέλουμε αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα μέσα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν 30 λεπτά
Ψήνουμε σε αέρα 170 βαθμούς 12 λεπτά μετά τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε αλλά 10 λεπτά
Είναι πολύ πολύ αφράτα !!

Εκτέλεση φωτό από κ.  Βικη Αναματερου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Συνταγή από Live Kitchen
Παναγιώτης Παπαδάκης

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Κέικ πορτοκαλιού Νηστίσιμο με τρούφα υγείας υπέροχο αφράτο !!!



Κέικ πορτοκαλιού Νηστίσιμο με τρούφα υγείας  υπέροχο αφράτο !!!

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό καλαμποκελαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
Μισό κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά ινδική καρύδα αν έχετε
1 φακελάκι βανιλετα
1 κουταλάκι ξυσμα πορτοκαλιού
1 φαρίνα των 500 γραμμάριων
2 κουταλάκια μπέικεν
Αποξηραμένα φρούτα
Καρύδια
Σταφίδες
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς εστία πάνω κάτω

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/PZmH3WHa6lY

Κέικ νηστίσιμο αλάδωτο !!!



ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΑΛΑΔΩΤΟ !!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

1 ποτηρι νερο,

2 ποτηρια ζαχαρη,

2 ποτηρια καρυδα,

3 ποτηρια αλευρι φαριναπ,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1 βανιλια,

2 κουταλακια μπεικιν παουντερ!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το χυμο,το νερο και την ζαχαρη!!
Τα χτυπαμε με το συρμα τουλαχιστον 15 λεπτα ωσπου να λιωσει η ζαχαρη καλα!

Ριχνουμε το ξυσμα,την καρυδα,βανιλια ανακατευουμε 2 λεπτα!

Τελος προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ανακατευουμε να γινει πηχτος χυλος οποτε ισως χρειαστει καμια κουταλια αλευρι με τιποτα δεν θελουμε να γινει νερουλος δηλαδη οταν φτιαχνουμε κεικ το μείγμα ποιο πηχτο!

Τοποθετουμε λαδόκολλα ταψι μας 28 νουμερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 60 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα σβησμενο τον φουρνο!!!

Οταν το βγαζουμε οταν μισοκρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Ρεβιθάδα φούρνου στην γάστρα με πιπεριές !!!!


Ρεβιθάδα  φούρνου στην γάστρα  με πιπεριές χυλωμένη πεντανόστιμη !!!

Για την ρεβιθάδα
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα γλυκιά κάρυ
Λάδι
Εκτέλεση!
Από το βράδυ βάζω τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιάσουν. 

Το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μετά βάζω τα ρεβίθια μου στην γάστρα αλάτι πιπέρι τα μυρωδικά μου λάδι τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που έβρασαν τα ρεβίθια. 

Κλείνω το καπάκι και ψήνω στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Κύβοι λαχανικών !!!



Κύβοι λαχανικών !!!

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε

4 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
1 πράσο
3 τεμ Σελερυ
2 ντομάτες
2 κολοκύθια
2 πατάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
Λάδι αλάτι πιπέρι νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 2 ώρες μόλις κρυώσει το αλέθουμε στο μπλέντερ και βάζουμε σε πάγο θήκες.!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικη Αναματερου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλούρια Θεσσαλονίκης με ταχίνι !!!


Κουλούρια Θεσσαλονίκης με ταχίνι !!!

450 γρ αλεύρι δυνατό
1 κγ αλάτι
1 φάκελο μαγιά ξερή
2 κσ ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό 250γρ
1 κσ μαργαρίνη
2 κσ ταχίνι

Επικάλυψη
250 σουσάμι
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
Εγώ έβαλα πετιμέζι με νερό
η μπορείτε να το κάνετε με νερό και μέλι

Βάζουμε σε μπολ το μισό χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αφρίσει 10 λεπτά
Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει και να κρυώσει για να βουτήξουμε στο τέλος τα κουλούρια
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι την ενεργοποιημένη μαγιά το υπόλοιπο νερό το ταχίνι και το βούτυρο και ζυμώνουμε το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
Μετά το φούσκωμα φτιάχνουμε μπαστούνια τα κλείνουμε σε κουλούρια τα βουτάμε στο νερό με τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε 200 βαθμούς στον αέρα 15 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό από κ.  Βικη Αναματερου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!! Συνταγή από κ. Μπαρμπαρίγου !!!

Ψητά κυδώνια στον φούρνο φανταστικά !!!!

Δοκιμάστε τα είναι πολύ νόστιμα και αρωματικά !!!!

6 κυδώνια 

3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 

3 και 1/2 του τσαγιού νερό 

χυμό από μισό ρόδι -προαιρετικά -

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ 

2 ξυλάκια κανέλα 

λίγα γαρυφαλ΄λάκια 

λίγα σποράκια από το κυδώνι 

Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια .

Τα κόβουμε στην μέση και τα καθαρίζουμε εσωτερικά.

Τα βάζουμε στην σειρά σε ταψάκι ή πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι το οποίο το έχουμε ετοιμάσει με τα αναγραφόμενα παραπάνω υλικά τα οποία τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά από τον βρασμό να λιώσει ηγ ζάχαρη .

Τα ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμο΄θυς αντιστάσεις .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Aristi Georgousi Kiriakopoulou