6 κυδώνια
3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 και 1/2 του τσαγιού νερό
χυμό από μισό ρόδι -προαιρετικά -
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 ξυλάκια κανέλα
λίγα γαρυφαλ΄λάκια
λίγα σποράκια από το κυδώνι
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια .
Τα κόβουμε στην μέση και τα καθαρίζουμε εσωτερικά.
Τα βάζουμε στην σειρά σε ταψάκι ή πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι το οποίο το έχουμε ετοιμάσει με τα αναγραφόμενα παραπάνω υλικά τα οποία τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά από τον βρασμό να λιώσει ηγ ζάχαρη .
Τα ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμο΄θυς αντιστάσεις .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Aristi Georgousi Kiriakopoulou