Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τσουρέκια με κεφίρ αφρός !!!!



Τσουρέκια με κεφίρ αφρός !!!!

Υλικά
250 γρ χλιαρό νερό
50 γρ νωπή μαγιά
1 κσ ζάχαρη
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να λιώσει καλά η μαγιά και η ζάχαρη το αφήνουμε στην άκρη

1 κγ κακουλέ
1 κγ μαχλεπι
2 βανίλιες
4 δάκρυα μαστίχα
200 γρ ζάχαρη όλα στο μουλτι να λιώσει η μαστίχα
και όλα αυτά τα ανακατεύουμε με
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια

2 αυγά
250 γρ κεφίρ
Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα με ξινή γεύση όπως το γιαούρτι απλά με ποιο λεπτότερη υφή υπάρχει σε όλα τα μάρκετ κοντά στο γάλα
100 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ γ σόδα
μισό κγ αλάτι
Τα ανακατεύουμε και σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τη μαγιά και το αλεύρι σε δύο δόσεις και ζυμωνουμε
Το μείγμα κολλάει πολύ προσθέτουμε 50 γρ ηλιέλαιο και διπλώνουμε από πάνω προς τα κάτω το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει
Ζυμωνουμε και χωρίζουμε σε μπάλες των 100 γρ φτιάχνουμε τα σχέδια που θέλουμε αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα μέσα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν 30 λεπτά
Ψήνουμε σε αέρα 170 βαθμούς 12 λεπτά μετά τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε αλλά 10 λεπτά
Είναι πολύ πολύ αφράτα !!

Εκτέλεση φωτό από κ.  Βικη Αναματερου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Συνταγή από Live Kitchen
Παναγιώτης Παπαδάκης