Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Κουλουράκια Θεσσαλονίκης !!!


 
Κουλουράκια Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά διπλή δόση και φτιαγμένα με πολλή αγάπη !!


Υλικά
400 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σούπας ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο ( ένα πέρασμα)
1.5 κ.γλυκου αλάτι
720 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για να κολλήσει το σουσάμακι :
Βάζω σε βαθύ πιάτο βάζω 200 γρ. Νερό και διαλύω λίγο μέλι!!!

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφεται. Αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί και στη συνέχεια παίρνω μπαλάκια των 100 γρ. Φτιάχνω κορδόνια τα ενώνω. Περνάω από το μείγμα με το νερό- μέλι στη συνέχεια από σουσάμακι και σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο 200°C για 20 λεπτά περίπου.. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  Rania Mantopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Κουλουράκια πορτοκαλιού !!!


Αφράτα  και τραγανά  κουλουράκια πορτοκαλιού ( νηστίσιμα). Τα φτιάχνω συνέχεια και είναι τέλεια!!!!! Να τα φτιάξετε όλες οι μανούλες θα ξετρελαθούν τα παιδάκια σας!!! 

Συνταγούλα
εγώ τα μετράω όλα με την κούπα του Nescafé
1 κούπα σπορελαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1/2 φακελάκι μπεικιν


Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1/2 κιλο .  

.



Σε αρκετά βαθύ μπολ θα ανακατέψετε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας γράφω. 

Το μπολ να είναι βαθύ γιατί όταν προσθέσετε την σόδα θα φουσκώσει! 

Θέλουμε μία εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει..  

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για κανένα 20 λεπτο ψυγείο καί ξεκινάμε..!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αέρα για  ένα 10 λεπτο ανάλογα το φούρνο. 

.

Βγαίνουν μαλακά μην τα φοβηθείτε όταν κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά!!!!
Υ.γ κάνω πάντα την διπλή δόση γιατί εξαφανίζονται γρήγορα. 

Μόλις κρυώσουν καλά τα αποθηκεύεται σε αεροστεγές κουτί!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Rania Mantopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Τηγανόψωμα εύκολα νόστιμα μόνο με 2 υλικά !!!

ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ!!!!! 

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ αλευρι,

400 γρ κρεμα γαλακτος μαγειρικης 

και φυσικα αλατι οσο θελουμε εγω εβαλα μισο κουταλακι του γλυκου! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε την κρεμα γαλακτος στο μπολ και ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ζυμωνουμε με το χερι!!!!

Βαζουμε την ζυμη σε μια σακουλα και στην συνεχεια την βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα! Συνεχιζουμε βγαζουμε την ζυμη απο το ψυγειο την βαζουμε πανω σε αλευρωμενο παγκο και με τον πλαστη την ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο!

Κοβουμε τα πλαϊνά να γινει το φυλλο τετραγωνο!

Το κοβουμε σε 6 κομμάτια!

Βαζουμε στο καθενα μια.φετα κασερι και τα κλεινουμε!

Παταμε τις ακρες με πηρουνι!!

Βαζουμε το λάδι να ζεσταθει και τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σούπερ γλυκό φράουλας !!!!


 




 ΣΟΥΠΕΡ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΛΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ  !!!!!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ:

Βαζουμε στο πυρεξ η το ταψι η και σε ταπερ (26ν) μια σειρα φρυγανιες!!!!

Κανουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες!

Κανουμε και μια ΚΡΕΜΑ:

1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη ,

80 γρ καστερ παουντερ η 100 γρ κορν φλαουρ!

Την ριχνουμε πανω στις φρυγανιες!

Αφηνουμε να κρυωσει!

 Κανουμε και τις ΦΡΑΟΥΛΕΣ:

Κοβουμε σε κομματακια 500 γρ φραουλες!

Τις βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε 1 κ.σ.ζαχαρη,μισο λεμονι τον χυμο του!

Τα ανακατευουμε!

Τις σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια τα υγρα που βγαλαν τα ριχνουμε στην κατσαρολιτσα!

Ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.κορν φλαουρ,1 κ.σ.ζαχαρη,100 ml νερο τα ανακατευουμε τα βαζουμε στην εστια στο χαμηλο!

Ριχνουμε και τις φραουλες ανακατευουμε ελαφρως μολις δεσει κατεβαζουμε αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ριχνουμε με προσοχη πανω στην κρυα κρεμα!

Αφου κρυωσει στην συνεχεια στο ψυγειο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Τσουρέκια νηστίσιμα ανεπανάληπτα αφρός βαμβάκι !!!




Θέλετε κάτι νόστιμο και νηστίσιμο για κολατσιό η τον καφέ σας; Τσουρέκια νηστίσιμα ανεπανάληπτα αφρός βαμβάκι !!!


ΥΛΙΚΑ
για το προζύμι
100 γρ.αλευρι Χρυσό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
100ml χλιαρό νερό
100 γρ.μαγια νωπή

Υλικά ζύμης
1 κιλό αλεύρι Χρυσό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για τσουρέκια
300 γρ.ζάχαρη
250 ml ηλιέλαιο
200 ml Χυμό πορτοκάλι 🍊
20 γρ.ξυσμα πορτοκαλιού
150ml χλιαρό νερό
10 γρ.μαχλέπι
10 γρ.κακουλέ
1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
10 γρ.αλατι


Το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος που θα κάνετε τα τσουρέκια σας .

Η θερμοκρασία ψησίματος είναι 180 βαθμοί κελσίου.

Για τα τσουρέκια σαλιγκάρια ο χρόνος είναι περίπου 20 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://m.youtube.com/watch?v=BYrB0iCSBOM&feature=share

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Μπακαλιάρος κατεψυγμένος στην λαδόκολλα!!


Μπακαλιάρος κατεψυγμένος στην λαδόκολλα!! Πολύ ωραίος!!!!

 Υλικά
 για 2 μερίδες
1 κομμάτι μπακαλιάρο κατεψυγμενο
χοντρό αλάτι
κάπαρη
μαιντανό
χυμό λεμονιού
πιπέρι-αλάτι
1 κρεμμυδάκι
λαδόκολλα

.

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι.το ραντίζουμε με το χοντρό αλάτι γύρω -γύρω και ρίχνουμε επάνω του και μπόλικη κάπαρη .το τυλίγουμε καλά καλά στην λαδόκολλα το τοποθετούμε στο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και παραπάνω [τρυπάμε μετά την μία ώρα το ψάρι όπως είναι τυλιγμένο στην λαδόκολλα και καταλαβαίνουμε εάν είναι έτοιμο αν τρυπιέται εύκολα.]

.



Σε ένα σέικερ βάζουμε λεμόνι σε ποσότητα ανάλογα πόσο ξυνό μας αρέσει , ελαιόλαδο ,μαιντανό ψιλοκομμένο κι ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.

.
Οταν  ψηθεί και κρυώσει το ψάρι το βγάζουμε από την λαδόκολλα το καθαρίζουμε από το έξω μέρος του το οποίο βγαίνει πολύ εύκολα λόγω του αλατιού το βάζουμε στο πιάτο μας και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο .

Έχει απίστευτη γεύση από την κάπαρη και την λαδόκολλα που ψήνετε κλεισμένο.

Καλή μας όρεξη μαζί με μία σαλάτα εποχής !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ νηστίσιμο βανίλια σοκολάτα πορτοκάλι πολύ γευστικό !!!!



ΕΥΚΟΛΟ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ-ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

1 ποτηρι σπορελαιο,

2 ποτηρια αχνη ζαχαρη,

2 φακελακια μπεικιν παουντερ,

2 βανιλιες η 1 κ.σ υγρη βανιλια,

2 κ.γ ξυσμα πορτοκαλιου,

550 γρ αλευρι κοσκινισμενο,

4 κσ.κακαο κοσκινισμενο!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ τον χυμο,την αχνη,το σπορελαιο και ανακατευουμε με συρμα!!!

Ριχνουμε το ξυσμα,τις βανιλιες,τα μπεικιν και ανακατευουμε!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι ανακατευουμε καλα!

Μοιραζουμε το μείγμα σε δυο μπολ!

Στο ενα μείγμα ριχνουμε το κακαο και το ανακατευουμε!     

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι η πυρεξ η τσερκι (28ν)!

Και αρχιναμε βαζουμε στο κεντρο μιγμα λευκο,πανω του σκουρο και συνεχιζουμε ετσι ολη την διαδικασια!

Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180 β αντιστασεις μεσαια σχαρα και το ψηνουμε για 60 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα!

Οταν το βγαζουμε αφου κρυωσει ριχνουμε αχνη ζαχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!