Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Σοκολατόπιτα μπανάνας εξαιρετική !!!



ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ!!! 

.ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΣ::

300 γρ αλευρι Φαριναπ,

300 γρ ζαχαρη,

300 γρ γαλα φρεσκο,

50 γρ κακαο,

50 γρ βουτυρο λιωμενο,

50 γρ σπορελαιο, 

4 αυγα,

1 κ.γ μπεικιν,

1 κ γ σοδα,

1 κ γ σκονη βανιλια,

1 κ.γ κονιακ,

50 γρ κουβερτουρα λιωμενη ,

4 μπανανες!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,την ζαχαρη,το κακαο και τα ανακατευουμε! 

Ριχνουμε τα αυγα,την βανιλια,το μπεικιν,την σοδα και τα ανακατευουμε!!! 

Τελος ριχνουμε σπορελαιο, το βουτυρο και ανακατευουμε!!! 

Στην συνεχεια τα χτυπαμε στο μιξερ 3 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ και την λιωμενη κουβερτουρα και ανακατευουμε με μαριζ!!

Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι (26ν) !

Κοβουμε τις μπανανες!

Την καθε μπανανα σε 3 κομματια!

Τα βαζουμε ορθια πανω στην λαδοκολα!

Ριχνουμε το μείγμα πανω στης μπανανες με προσοχη !

Και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 1 ωρα και 15 λεπτα! 

Οταν την βγαζουμε την τρυπαμε με ξυλακι απο σουβλακι!!

ΓΛΑΣΣΟ:::

250 γρ κουβερτουρα, 230 γρ κρεμα γαλακτος,50 γρ βιταμ!

Βαζουμε την κρεμα να ζεσταθει και ριχνουμε την σπασμενη κουβερτουρα! 

Ανακατευουμε και μολις δεσει την κατεβαζουμε ριχνουμε το βιταμ και ανακατευουμε διαρκως μεχρι να χλιαρυνει!

Τελος το ριχνουμε πανω στην κρυα ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Σπανακόπιτα !!!


ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ..!!


Από χόρτα έχω σπανάκι άγριομαρουλα και λίγα ζοχιά
Από μυρωδικά έχω βάλει
καυκαλήθρες που βρήκα στο κτήμα μας μυρώνια αγριοκαρότο μάραθο άνηθο μαϊντανό φρέσκα κρεμμυδάκια και 2 ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι..!!

Εκτέλεση
πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια όπως κάνουμε την σπανακόπιτα επίσης κόβουμε και τα υπόλοιπα χόρτα, τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη ρίχνουμε αλατάκι και ζυμώνουμε αυτά... Σε μία λεκάνη έχουμε ψιλοκόψει όλα τα παραπάνω μυρωδικά...Σε βαθυ τηγάνι ρίχνουμε πρώτα ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο τους, τα ξερά κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε καλά...στην συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά και μόλις μαραθούν τσιγαριστούν τα ριχνουμε στα χορτα και ανακατεύουμε καλά.

.



Για το φύλλο
Τέσσερις κούπες στο νες καφέ αλεύρι σταρένιο (αλεύρι για πίτες)
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χλιαρό νεράκι όσο πάρει

.



Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία μικρή λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά και την ζάχαρη με λίγο χλιαρό νεράκι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε..ρίχνουμε το λάδι ξύδι αλάτι και νεράκι όσο πάρει και ζυμώνουμε ένα ζυμαράκι μαλακό... αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει... ανοίγουμε Όσσα φύλλα θέλουμε και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 180 μέχρι να ροδίσει..50 λεπτά σίγουρα..εγώ την κάνω λεπτή την πίτα μας με δύο φύλλα μόνο γιατί μας αρέσει περισσότερο.!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με αμύγδαλο κουκουνάρι και σιρόπι καραμέλας!!!!


Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με αμύγδαλο κουκουνάρι και σιρόπι καραμέλας!!!! Ονειρεμένος !!!

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτ σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτ αμύγδαλα μαζί με κουκουνάρια χοντροαλεσμενα

Για το σιρόπι
2 ζάχαρη
4 νερό
1 ξύλο κανέλας
1 καρφακι γαρύφαλλο

Για το σιρόπι καραμελας
1/2 ποτ ζαχαρη
1/2 ποτ βραστο νερό
1 βανιλια

Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω για μερικά λεπτά.Το διατηρώ ζεστό.Σε μια κατσαρόλα βάζω λάδι και καβουρδιζω τους ξηρούς καρπούς προσθέτω και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην μας καεί.Οταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή γιατί πιτσιλάει.Οταν απορροφηθεί το σιρόπι και αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμο.Το βάζουμε σε φόρμα.


Για το σιρόπι καραμέλας.
Βάζω την ζάχαρη σε ένα αντικολιτικο τηγάνι και την αφήνω να λιώσει ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μια δυο φορες μόνο.Οταν πάρει ωραίο χρώμα Ρίχνουμε το βραστό νερό με προσοχή γιατί πιτσιλάει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σαν σιροπι.Το κατεβάζουμε από την φωτιά Ρίχνουμε την βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει και μετά περιχύνουμε τον χαλβά!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες!!!

Πατατόπιτα νηστίσιμη!!!


Πατατόπιτα νηστίσιμη!!!


Για το φύλλο
3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
1 φλ περιπου χλιαρό νερό


Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και τρίβω καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα. Αρχίζω να προσθέτω το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι. Τα χωρίζω σε 6 μπαλάκια και τα βάζω σε ένα λαδωμένο λεκανακι και με λίγο λάδι από επάνω και τα αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστούν.
Για την γέμιση
5-6 πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκόρδο φρέσκο
Μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτελεση
Βράζω τις πατάτες και μετά τις λιώνω με το πιρούνι.Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωταρω όλα τα λαχανικά σιγά σιγά μα μαραθούν και τα προσθέτω στο μείγμα με τις πατάτες βάζω αλάτι πιπέρι λίγο πάπρικα και λάδι και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν.
Παίρνω ένα ένα τα μπαλάκια τις ζύμης και το ανοίγω με λίγο νισεστε σε λεπτό φύλλο βάζω γέμιση και το κάνω ρολό. Σε λαδωμένο ταψάκι βάζω τα 6 ρολά.Τα περνάω με λαδάκι και λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας να πάρει ωραίο χρώμα!!! Έγινε υπέροχη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Ελαφρύ δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας!!!


Ελαφρύ δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας!!!


Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ
12 φρυγανιές


Για το σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνω να κρυώσει.


Για την κρέμα
500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουερ
3 αυγά
1 βανίλια
1κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ ζάχαρη


Για την διακόσμηση
300 ml φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Κανέλα
Αμύγδαλο λευκό τριμμένο!


Εκτέλεση
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Σε ένα πυρέξ στρώνω τις φρυγανιές διπλή σειρά τις σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι και τις αφήνω να τραβήξουν.
Ετοιμάζω την κρέμα. Χτυπαω τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουερ και την κανέλα να ομογενοποιηθούν και αφήνω στην άκρη.Ζεσταινω το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί Ρίχνω το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατέυω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειαζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Κατεβαζω από την φωτιά και πρόσθετω το βουτηρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει.Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει. Μετά στρώνω την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνω ροζετες με την σαντιγί και διακοσμω με κανέλα και το αμύγδαλο!!! Βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Πίτα του βοσκού νηστίσιμή παραλλαγή με μανιτάρια-λαχανικά !!!


Πίτα του βοσκού νηστίσιμη παραλλαγή με μανιτάρια-λαχανικά!!

500 γρ μανιτάρια άσπρα μικρά ψιλοκομμένα
2 Κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1 Φλυτζάνι αρακά
2 Καρότα κομμένα σε κυβακια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι πιπέρι πάπρικά λάδι
1 κ.σ καλαμπόκι
Για τον πουρέ
1 1/2 πατάτες
1 κύβο λαχανικών

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μεχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε τα μανιτάρια να μαραθούν και να μειωθούν σε όγκο μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τις μελιτζάνες και τα καρότα και τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσουν .Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες τον πελτέ τον αρακά το καλαμπόκι αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερο και αφήνουμε να βράσουν μεχρι να μαλακώσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.Πρέπει να μείνει με λίγο σαλτσούλα. Βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ .
Για τον πουρέ βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια να βράσουν μαζι με τον κύβο λαχανικών.Τις βγάζω με τρυπητή και χρησιμοποιώ το ζωμό για να τις κάνω πουρέ.Στρώνω τον πουρέ πάνω από τα λαχανικά και με ενα πιρούνι κάνω γραμμές.Βάζω 2 κσ λάδι πανω απο τον πουρέ και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα !!!! Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Κέικ με βρώμη μήλο και καρύδια! Νηστίσιμο!!


Κέικ με βρώμη μήλο και καρύδια! Νηστίσιμο!!


Υλικά
1 φλ βρώμη αλεσμενη
1/2 φλ φαρίνα
2 κ.γ κανέλα
1/2 Κ.γ γαρύφαλλο
5 κ.σ μέλι
2-3 κ.σ καρύδι χονδοκομενο
2 μήλα γλυκά κομμένα στο μούλτι χοντροκομμένα να είναι κομματάκια
1 φλ καλαμποκέλαιο


Εκτελεση
Χτυπάω με το σύρμα το λάδι με το μέλι να ομογενοποιηθούν προσθέτω την βρώμη την φαρίνα την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατέυω καλά προσθέτω το μήλο και τα καρύδια και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν.Σε ένα ταψάκι 22 εκ έστρωσα λαδοκολα και έβαλα το μείγμα.Ψηνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας η μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιρι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!