Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Αγιορείτικη σαλάτα..!!!!


Αγιορείτικη σαλάτα..!!


Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες τσακωνικες
10 λιαστές ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμυδάκι φρέσκο με την πρασινάδα του
3κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Ξύδι απλό και μπαλσάμικο
Αλάτι ελαιόλαδο..!!

Εκτέλεση..!!
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα, όπως είναι καυτές τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με την πρασινάδα του ρίχνουμε τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τις λιαστές ντομάτες τριμμενο σκόρδο στον τρίφτη ρίχνουμε λίγο μπαλσάμικο και λίγο ξύδι κανονικό ελαιόλαδο αλάτι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.. στην συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε παγωμένη... Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα βγει την επόμενη μέρα στο ψυγείο γι αυτό μην το παρακάνετε..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou -Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Παϊδάκι κοτόπουλο με την ωραιότερη σάλτσα !!!


Παϊδάκι κοτόπουλο με την ωραιότερη σάλτσα ..καλύτερη και από του εμπορίου !!

Εκοψα το κοτόπουλο σε κομμάτια και το έψησα σε ηλεκτρική ψηστιέρα.. έβαλα επάνω θρούμπι αλάτι σκόνη σκόρδο και λίγο κάρυ.....

ΣΩΣ ΓΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ !!❤️

Υλικά

1/2 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ

1/2 ποτήρι νερού χυμό λεμόνι!!

1/2 κουτάλια του γλυκού κοφτή αλεύρι!!

1 κουταλιά κοφτή του γλυκού μουστάρδα

1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη και άλλο τόσο αλάτι!!

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά στο μπλέντερ η χτύπημα με το μιξεράκι του καφέ για 3 λεπτά και ρίχνετε πάνω στο παϊδάκι!! Είναι η ωραιότερη σάλτσα του εμπορίου...!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Ψαρονέφρι με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας ..κ πουρέ καρότου !!!


 
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ..!!

ΥΛΙΚΑ

1Ψαρονεφρι
12-15 φετες μπεικον
2 κουταλιες σουπας πικαντικη μουσταρδα
2κουτ σουπας ελαιολαδο
1 ποτηρι λευκο κρασι
1 κουτ σουπας τριμμενο θυμαρι
200 γρ κρεμα γαλακτος..1 κουτ μικρο
χυμο απο ενα λεμονι
αλατι,πιπερι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοψτε τα ψαρονεφρι σε χοντρα κομματια παχους 3-4 εκ
τα χτυπατε ελαφρα να πλατυνουν και τα τυλιγετε το καθενα περιμετρικα με μια φετα μπεικον τα οποια στερεωνετε με οδοντογλυφιδα
Ζεσταινετε το λαδι σε ενα τηγανι και σοταρετε το κρεας απ ολες τις πλευρες
σβηνετε με το κρασι προσθετετε το θυμαρι το αλατι το πιπερι,
μολις εξατμιστει ολο το κρασι ριχνετε το λεμονι ..τελος την μουσταρδα που εχετε ανακατεψει μεσα στην κρεμα γαλακτος..αφηστε να παρει μια καλη βραση η κρεμα και κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια .....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγαλα καροτα
1 μετρια πατατα
2 κουτ σουπας φρεσκο βουτυρο
1 κρασοποτηρο κρεμα γαλακτος
1/2 κουταλια σπασμενο κολινδρο
1/2 κουταλια σπορους κυμινο
αλατι

Βραστε τα καροτα και την πατατα...κοψτε κομματακια και πολτοποιειστε στο μπλεντερ ...Σε μια κατσαρολα βαλτε το βουτυρο ριξτε τον κολιανδρο και το κυμινο να τσιγαριστη λιγακι ριξτε μεσα τον πουρε και ανακατεξτε σε χαμηλη φωτια μεχρι να απορροφησει το βουτυρο..προσθεστε την κρεμα γαλακτος κ το αλατι..ανακατεψτε και σερβιρετε ζεστο!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά !!!



ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ !! 


Κόβω ένα κιλό μελιτζάνες σε φέτες τις βάζω σε νερό και αλάτι για μισή ώρα,τις στραγγίζω και τις βάζω σε λαδόκολλα και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου...!!
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω 2 κρεμμύδια μεγάλα μαζί με 700 γρ κιμά και 2 κ σουπας μπελτέ... αλάτι, πιπέρι, μισή κουτ πολτό σκόρδου, ρίχνω 1 ποτ νερό και και αφήνω για 20 λεπτά!!.

.






Μόλις απορρόφηση τα υγρά του γεμίζω με μια κουτ του γλυκού από το κιμά και βάζω και μια κουτ του γλυκού τυρί γκούντα η ένα κομματάκι.
Κάνω ρολακια και τα βάζω σε ταψί!!
Ρίχνω σάλτσα αραιωμένη με νεράκι μέχρι την μέση του ταψιού λίγο λαδάκι από πάνω και τυράκι.!!
Ψήνω στους 200 μέχρι να ροδίσουν να κάνουν κρούστα από τυρί επάνω και να απορροφηθεί το νερό τους..!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!


Αγκινάρες πεντανόστιμο φαγητό Νηστίσιμο !!!


 

Αγκινάρες κατανόστιμο φαγητό Νηστίσιμο και όχι μόνο τρώγεται όλο το χρόνο !!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αγκιναρες
4 πατάτες μέτριες
250 γρ.αρακα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξηρό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 χούφτα άνηθο
1 κουταλιά μαϊντανό
1 μεγάλο 🥕 καρότο κυβακια
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι κουρκουμά
1 λεμόνι 🍋 στημένο
1 κουταλάκι κορν φλαουρ

βράζουμε σε απλή κατσαρόλα 1 ώρα σκεπασμένο
σε χύτρα θέλουν 10 λεπτά βράσιμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=tvfp_C6FNfQ&feature=share



Κασερόπιτα σε 5 ' !!!

Φτιάξτε την πιο ωραία ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ  σε 5 ' !!!

ΥΛΙΚΆ
8 φύλλα κρούστας
3 αυγά
400 γρ.μαλακα τυριά η μιξ τυριών
200 κρέμα γάλακτος
400 γάλα συμπυκνωμένο Νουνού (όχι αραιωμένο)
3 κουταλιές ελαιόλαδο για το μίγμα
λίγο αλάτι αν τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά
και λίγο λάδι για τα φύλλα
ταψακι 30αρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=dulG-3VCSZc&feature=share

Κέικ με κακάο χωρίς μίξερ με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας.. Νηστίσιμο!!!


 .


Το πιο εύκολο Κέικ με κακάο χωρίς μίξερ με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας.. Νηστίσιμο!!!

Υλικά
500 γρ.φαρινα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
120 γρ.ηλιελαιο η καλαμποκελαιο
170 γρ.ζαχαρη άχνη
30 γρ.κακαο
215 γρ.νερο
220 χυμό φυσικό πορτοκάλι 🍊
2 κουταλάκια ξύδι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι λικέρ προαιρετικά
τρούφα προαιρετικά

για το γλάσο λιωστε 150 γρ.κουβερτουρα με λίγες σταγόνες ηλιέλαιο

ψήσιμο 1 ώρα στους 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=xHHEqACx_WY&feature=share