Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Κουλουράκια κανέλας !!!!


Τα ωραιότερα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που θα φτιάξετε ... και σας τα συνιστώ!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

200 ml χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

200 γρ ζαχαρη,

200 ml σπορελαιο η ελαιολαδο η αναμικτα,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1 κ.σ.κανελα,

1 κ.γ.σοδα σκονη,

1 φακ.μπεικιν παουντερ,

4 κ.σ.κονιακ,

1 κ.γ γαρυφαλο,

μισο λεμονι τον χυμο του,

800-900 γρ αλευρι για ολες της χρησεις!!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στην λεκανη το λαδι και την ζαχαρη και τα ανακατευουμε με συρμα καλα!

Ριχνουμε το χυμο,το ξυσμα,το γαρυφαλο,το μπεικιν,την κανελλα,το κονιακ,την σοδα διαλυμενη στο χυμο.λεμονιου ,το κονιακ και τα ανακατευουμε ολα μαζι !!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε!!!!

Πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε τα βουταμε σε ζαχαρη τα μερικα και τα υπολοιπα σε σουσαμι η τα αφηνουμε και σκετα!

Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα.ψηνουμε στους 200 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπουγάτσα κρέμα ..!!!!


Μία μπουγάτσα μα τι ονειρεμένη μπουγάτσα κρέμα ..!!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( Βηρυτού)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά 3 βανίλιες
160 gr σιμιγδάλι ψιλό!!

.



Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο..!!
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ,ζάχαρη το σιμιγδάλι τα αυγά χτυπημένα ...ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο  λιωμένο τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη... (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ ,σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον...Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε επιτυχία στην μπουγάτσα..
Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό!!! Τα μισά φύλλα μπαίνουν κάτω κάτω και τα άλλα μισά από πάνω..
Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.. τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά και το βούτυρο που σας εχει περισσέψει το ρίχνετε από πάνω και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί... Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ... Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 σε αντιστάσεις για 50 λεπτά..!! Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα..!!! Σήμερα έκανα μικρά μπουγατσάκια τα οποία έπαιρνα ένα φύλλο το έκοβα στη μέση και το δίπλωνα ...εβαχα την κρεμούλα μέσα.. περίπου 2 κουταλιές της σούπας και έκλεινα.. μετά έκαψε το βούτυρο και το έριξα από πάνω και τα έψησα περίπου για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς αντιστάσεις.
 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κασερόπιτα !!!!


 
Κοπιαστε για ζεστή ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ έβαλα και λίγο μυζήθρα σήμερα !!!

ΥΛΙΚΆ
8 φύλλα κρούστας
3 αυγά
400 γρ.μαλακα τυριά η μιξ τυριών
200 κρέμα γάλακτος
400 γάλα συμπυκνωμένο Νουνού (όχι αραιωμένο)
3 κουταλιές ελαιόλαδο για το μίγμα
λίγο αλάτι αν τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά
και λίγο λάδι για τα φύλλα
ταψακι 30αρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -->

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Σαρδέλες σαν τηγανιτές αλλά στο φούρνο!!!!



Σαρδέλες σαν τηγανιτές αλλά στο φούρνο!!!! Δοκιμάστε τες !!!!


Πλένουμε και καθαρίζουμε από τά κόκκαλα πατώντας με το δάχτυλο νά βγει ολόκληρο το κόκκαλο. Βάζουμε αλάτι αλευρώνουμε και από δύο πλευρές , μετά ένα ένα βουτάμε μέσα σε λάδι που έχουμε βάλει σε ένα βαθύ πιάτο και τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250° πάνω σχάρα για λίγα λεπτά μην κάψουμε!
Έκανα και μια σαλάτα μαρούλι , ελαιόλαδο , αλάτι και 🍋 λεμόνι!!! Καλή όρεξη σε όλους!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σουφλοτυρόπιτα !!!



Σουφλοτυρόπιτα αφράτη λαχταριστή πεντανόστιμη !!!

ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια φύλλα κρούστας
400 γραμμάρια τυρί φέτα
100 gr τυρί Gouda
100gr σκληρό τυρί Δανίας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 αυγά
ένα τέταρτο κούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιακι του γλυκου μπεικιν
Πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματιστε τα φύλλα κρούστας σε ένα μπολ, ανακατέψτε σε μια λεκάνη τα τυριά μαζί με το πιπέρι.
Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί και ρίξτε κάτω αρκετά φύλλα και ραντίστε τα με λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια ρίξτε πάνω τυριά , ρίχνετε φύλλα κρούστας και τυριά μέχρι να τελειώσουν και παράλληλα ραντίζετε με το πινελάκι σας το λιωμένο βούτυρο, τέλος χτυπήστε τα τρία αυγά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη μία κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ ,ανακατέψτε καλά και ρίξτε πάνω στην τυρόπιτα πασπαλίστε με την πάπρικα αφήστε να τραβήξει λίγο τα υγρά της και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά η μέχρι να ροδίσει..!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Φωλίτσες με πραλίνα φουντουκιού νηστίσιμες !!!


Νηστίσιμες σιροπιαστές φωλίτσες με υπέροχη πραλίνα φουντουκιού νηστίσιμη !!!


Υλικα:
Ενα πακετο φυλλο κρουστας
Λιωμενη μαργαρινη της αρεσκειας σας
Πραλινα νηστισιμη
Σιροπι
2 φλ.ζαχαρη
2 φλ.νερο
1 βανιλια
2 φλουδες λεμονι.
Βουτηρωνουμε το φυλλο και με την βοηθεια μιας βελονας πλεξιματος τα τυλιγουμε σουροτα βγαζουμε την βελονα και τα γυριζουμε σε κυκλο.Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν.Τα αφηνουμε να κρυωσουν.Ετοιμαζουμε το σιροπι μολις ειναι ετοιμο σιροπιαζουμε τις φωλιες μας .Αφηνουμε να ρουφηξουν το σιροπι τους τα τοποθετουμε σε μια σχαρα και τις γεμιζουμε με την πραλινα  και τις απολαμβανουμε

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Μαρινα ΜισαηλιδουΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τσουρέκια εύκολα με λίγα υλικά καταπληκτικά !!!!


ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ!!!❤️


Υλικά για 2 τσουρέκια!!
550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φακελάκια ξερή μαγιά των 8 γραμμαρίων το ένα!!!
170 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια,1 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαχλέπι,1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα σε σκόνη,1 κουταλιά του γλυκού
κοφτή αλάτι.!!
1 αυγό
250 γραμμάρια χλιαρό γάλα
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκαλί
λίγα αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα.!!

.


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μιξερ τα υγρά υλικά, δηλαδή ξεκινάμε πρώτα χτυπώντας το αυγό στη συνέχεια ρίχνουμε χλιαρό το γάλα τη μάγια το βούτυρο, τα μυρωδικά, το αλεύρι κοσκινισμένο !!και ζυμώνουμε καλά!!!Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς ίσα να ζεστάνει λίγο κλείνουμε το φούρνο και βάζουμε εκεί το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει, στην συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα σε ταψί αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα στη μέση για να μην μας κολλήσουν και περιμένουμε πάλι να φουσκώσουν αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα και μέσα στο φούρνο!! Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αντιστάσεις περίπου 20 λεπτά (Ανάλογα το φούρνο)Είναι πολύ σημαντικό να μην κάψετε το γάλα γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιάς και δεν θα φουσκώσουν.!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ