Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού !!!



Υλικά
•250 γρ. βιτάμ
•1 1/2 κούπα ζάχαρη
•2 αβγά
•1 γιαούρτι
•το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
•1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
•2 κ.γ baking powder
•σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
•1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα



Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

Elina Gelina ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μεθυσμένα !!!


Δεν τα έφτιαξα εγώ η μαμά τα έκανε!!!

Υλικά
2 ποτήρια μπύρα.
2 ποτήρια λάδι.
1/2 κρασοπότηρο κονιάκ.
1 κγ σόδα.
3 κ.σούπας ζάχαρη.
1 /2 βανίλιες.
2 μπεικιν.
Λίγο αλάτι.
Αλεύρι όσο πάρει.


Γέμιση
Λουκούμι τριαντάφυλλο ,αμύγδαλο ασπρισμένο.

Σιρόπι:
1.1/2 ποτήρι ζάχαρη,
3κ.σ μέλι,
3ποτηρια νερό.



Ανακατεύω λάδι με μπύρα, ζάχαρη,κονιάκ με σόδα, βανίλια, αλάτι, αλεύρι με μπεικιν.
Ζύμη σαν κουραμπιέδες .
Παίρνουμε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε βάζουμε στη μέση ένα κομματάκι Λουκούμι ,ένα αμύγδαλο ασπρισμένο, το κλείνουμε το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα Περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς. αφήνουμε να κρυώσουν και την επόμενη μέρα κάνουμε ένα σιρόπι και ενώ το σιρόπι είναι πάνω στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία τα βάζουμε μέσα για 2/3 λεπτά τα βγάζουμε σε ένα ταψί τα βάζουμε σε χαρτάκια και τα πασπαλίζουμε με καρύδα

 Φωτεινή Παρασκευοπουλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
..

Θεϊκή τουρτίτσα στα γρήγορα !!!


Την έφτιαξα για τα γενέθλια του γιού μου σήμερα κι έγινε ανάρπαστη σύν τα πολύ καλά σχόλια που άκουσα Οσοι μεγάλοι την δοκίμασαν ήθελαν και την συνταγή -Να την φτιάξετε είναι πραγματικά υπέροχη !!! Δεν ξέρω πως να την ονομάσω γιατί αυτοσχεδίασα με καταπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα και πολύ ωραία σε εμφάνιση !!!

 Υλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
1 τυρί τύπου philadelphia
1 μικρό βούτυρο Κερκύρας ή απλό βιτάμ ότι σας αρέσει ..
300 γραμ.κρέμα  σαντιγί πλήρες --φυτική έβαλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας μερέντα

Για το γλάσο από πάνω
Μερέντα και 1 φλιτζανάκι σχεδόν του καφέ γάλα

Για τα γυαλάκια
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγο νερό 1 κουταλάκι του γλυκού






Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μούλτι η μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη κρατώντας 5με 6 κομμάτια από το πακέτο στην άκρη.
Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω .
Το ανακατεύουμε με το χέρι να πάει παντού ΄.
Σε μία φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι αποσπώμενο αδειάζουμε το μείγμα.
Το πιέζουμε με το χέρι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.



Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί μαζί με τις 3 κουταλιές άχνη μέχρι να αφρατέψει και να δέσει .Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα philadelphiaκαι χτυπάμε να ανακατευτεί καλά .
Προσθέτουμε και την μερέντα .
Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα που κρατήσαμε και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ελαφρώς.
Στρώνουμε στο μπισκότο επάνω το μείγμα σαντιγί-τυρί ομοιόμορφα.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά .
Βάζουμε 1 κουτάκι την μικρή συσκευασία μερέντα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια να λιώσει η μερέντα και να γίνει λίγο ρευστή.
Στο παγωμένο μας μείγμα μπισκότου κρέμας αδειάζουμε στην μέση της επιφάνειας όλη την  σοκολάτα και το κουνάμε κυκλικά να καλύψει όλο το γλυκό.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει ξανά και πάμε να ετοιμάσουμε τα γυαλάκια.



Βάζουμε σε τηγάνι τα υλικά όλα μαζί για τα γυαλάκια και σε κανονική θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια.
Θα το δούμε στην αρχή να ασπρίσει και μετά σιγά σιγά να γίνει χρυσαφί .
Μόλις γίνει σκούρο χρυσαφί προς καφετί είναι έτοιμο .
Το αδειάζουμε με προσοχή μην καούμε επάνω σε λαδόκολλα και σε επιφάνεια που αντέχει τα ζεστά τοποθετημένη η λαδόκολλα  και με την σπάτουλα το κάνουμε λεπτό σαν γυαλί.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και σπάμε κομμάτια όπως και σε ότι μέγεθος .

Εγώ πολλά κομματάκια τα έβαλα μέσα εντελώς στην τούρτα και τα υπόλοιπα τα στόλισα από πάνω .
Αν σας περισσέψει ή το τρώτε σαν καραμέλα ή φυλάξτε τες  για άλλο γλυκό .
Η τουρτίτσα έγινε Θεϊκή και πολύ γρήγορα και εύκολα !! Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ραβανί !!!

Από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά !!!

Υλικά
στραγγιστό γιαούρτι 500 γραμ
5 αυγά,
1 βανίλια,
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ,
1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό,
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το σιρόπι :
6 φλιτζάνια νερό,
6 φλιτζάνια ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
Τα βράζουμε 10 λεπτά όλα μαζί αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού όταν θα σιροπιάσουμε .



Εκτέλεση :
Χτυπάμε γιαούρτι με ζάχαρη καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ σιμιγδάλι αλεύρι αυγό χτυπώντας ταυτόχρονα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τέλος τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί νούμερο 36 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Σιροπιάζομαι με ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό αφού πρώτα το έχουμε κόψει . Ρίχνουμε αφού κρυώσει ινδοκάρυδο από πάνω !!

Ρένα Ρένα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καζάν Ντιπί !!!


Σούπερ ελαφρύ γλυκάκι!!

Υλικά
 1 λίτρο γάλα
 1 φλιτζάνι τσαγιού νισεστέ
 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
 1 βανίλια.


Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 30 εκ.
Πασπαλίζουμε ζάχαρη και βάζουμε στον φούρνο στους 180 ώσπου να καραμελώσει.
Αέρα.
Ανακατεύουμε λίγο από το γάλα με τα υπόλοιπα υλικά καλά!
Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ανακατεύοντας ώσπου να πήξει.
Ρίχνουμε πάνω στην καραμελωμένη ζάχαρη.
Αφού κρυώσει κόβουμε κομμάτια.Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Αναστασία Μέλλιου -Boula Arabatzi  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Δίπλες Παραδοσιακές !!!



 Καταπληκτικές δίπλες παραδοσιακές από Καλαμάτα !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!

Ζύμη υλικά -Βγαίνουν πολλές -

    6 εώς 8  αυγά
    1 κιλό αλεύρι
    χυμό από 1 λεμόνι
    1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
    1 κ.γ. ζάχαρη
    1/2 κ.γ. αλάτι

Σιρόπι υλικά

    1 κιλό νερό
    1 κιλό ζάχαρη
    1 κιλό μέλι
    2 κ.σ. λάδι


Γαρνίρισμα

    250γρ. καρύδια
    1 κ.σ. κανέλα



Τι κάνουμε

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός , ρίχνουμε το ποτό με το λεμόνι, μετά το αλάτι και τη ζάχαρη, ενώ χτυπάμε όλα αυτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Κρατάμε λίγο από αλεύρι στην άκρη.
Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη που να πλάθεται .


Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα.
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20Χ15 εκατοστά.
Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.
Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα,  με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Αφού φτιάξουμε τις δίπλες μας, κάνουμε το σιρόπι.


Σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για λίγο. Μετά προσθέτουμε το μέλι και το λάδι. Το λάδι το βάζουμε για να μη μαλακώνουν οι δίπλες.
Το σιρόπι θα αφρίσει.
Πρέπει να το ξαφρίσουμε.
Όταν είναι έτοιμο (βράσει για λίγο δηλαδή), σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω.
Βάζουμε μέσα στο σιρόπι μία μία δίπλα, τη γυρνάμε καλά και μετά τις βάζουμε στο ταψί.
Έχουμε ανακατέψει το καρύδι με την κανέλα.
Σε κάθε στρώση από δίπλες ρίχνουμε καρυδάκι από πάνω και έτοιμες οι δίπλες μας.
Τις μελώνουμε αφού κρυώσουν, με το σιρόπι να είναι ζεστό) τις περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.Καλή επιτυχία !!!





Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑι ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Αν σας δυσκολεύει το τύλιγμα γίνονται το ίδιο ωραίες κόβοντας με το οδοντωτό ροδάκι κουζίνας σε τετράγωνα κομμάτια έπίσης μπορείτε να τα κόψετε σε κομμάτια φαρδιές λωρίδες και να τα στρίψετε στην μέση σαν φιογκάκια .


Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Εξαιρετικά μυρωδάτα κουραμπιεδάκια !!!

Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε δεν υπάρχει η γεύση τους !!!

Υλικά
5 φλΙτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο  --Γάλακτος -
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ.η ούζο[εγώ βάζω ούζο]
1 1\2 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα




 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ καί με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη αχνη  ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο .
Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού τίς βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα γαι μερικά λεπτά .




Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]  .
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα .
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε]
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .
Οσο είναι ζεστοί έχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .





ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ψεκάζουμε  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους βουτάμε στήν άχνη.[προαιρετικό το ροδόνερο]
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε !!! 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για πολύ ωραίους κουραμπιέδες με ελαιόλαδο παραδοσιακούς που φτιάχνουν σε πολλά μέρη της Ελλάδος μας πατήστε ΕΔΩ --> http://mageirikhkaisuntages.blogspot.gr/2017/11/blog-post_99.html