Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Φάβα Σαντορίνης !!!



 Λατρεύω τη φάβα αυτή και η συνταγή μου την έδωσε Σαντορινιά γιαγιά !!

Υλικά
250γρ. Φάβα:
1 μεγάλο κρεμμύδι,
ελαιόλαδο,
750ml νερό,
αλάτι.

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη φάβα σε νερό για 30'.
Στραγγίζω.
Χοντροκόβω το κρεμμύδι και μαζί με το λάδι (με το μάτι) τσιγαρίζω να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.
Ρίχνω το νερό και τη φάβα.
Ξαφρίζουμε λίγο αν χρειαστεί.βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50' με 1 ώρα και ανακατεύουμε απαλά και όχι συχνά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνω το αλάτι.
Μετά τη βάζω στο μούλτι να γίνει βελουτέ.
Ντεκοράρουμε με λίγο ελαιόλαδο φρέσκο κρεμμύδι και κάπαρη αν έχουμε.

Karolina Mega-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ