Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατένιο γλυκάκι πολύ γρήγορο!!!


 Με γεύση που ξετρελαίνει !!
 Ενα πραγματικά υπέροχο και πολύ γρήγορο  ανάλαφρο γλυκάκι!!
Δεν φαντάζεστε την πολύ ωραία εμφάνιση και γεύση του.Φτιάξτε το !!




 Υλικα
2 πακέτα πτί μπέρ
1κουτί ζαχαρούχο γάλα Νουνού [αν το θέλετε πολύ γλυκό προσθέστε ζαχαρούχο κι αλλο και δοκιμάστε που θα το σταματήσετε σε γλύκα ]
1 κιλό γιαούρτι πρόβειο η ελαφρύ οτι προτιμάτε εγώ έβαλα πρόβειο
4 κουταλιές τις σούπας άχνη ζάχαρη

Γλάσο
1/2 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κουβερτούρες
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας μέλι






Οδηγίες
Στρώνουμε σε ταψάκι μεγέθους τούρτας 2 σειρές μπισκότα χωρίς να τα βρέξουμε σκέτα .
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη και το ζαχαρούχο [αν δεν το θέλετε γλυκό αλλά ίσα να γλυκίζει μόνο αφαιρέστε την άχνη ζάχαρη ]
Ρίχνουμε την κρέμα την μισή πάνω από τα μπισκότα Ξαναβάζουμε από πάνω 2 στρώσεις μπισκότα και τελειώνουμε με την κρέμα,
Το βάζουμε ψυγείο να παγώσει 1 ώρα '
.
 Γλάσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος πολύ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας ανακατεύοντας -επίσης το μέλι και το κακάο ανακατευοντας συνέχεια .
Ρίχνουμε από πάνω το γλάσο αφού κρυώσει πρώτα λίγο .



Ξαναβάζουμε ψυγείο για λίγο να παγώσει και έτοιμο!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός ψυγείου με 3 υλικά ,φανταστικός ,εύκολος και οικονομικός!!!


Υλικά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια Μερέντα
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ






Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί .
Προσθέτουμε την Μερέντα και ανακατεύουμε με χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
Σπάμε μέσα στο μείγμα και τα μπισκότα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και ανακατεύουμε καλά .Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε μία επιφάνεια ,τοποθετούμε το μείγμα και του δίνουμε σχήμα ρολό .




Το τυλίγουμε καλά ,το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Γίνετε φανταστικό και είναι εύκολο ,γρήγορο ,και πολύ οικονομικό .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοκεφτέδες !!!




 Τα έχουν όλα !!! Πεντανόστιμοι-μυρωδάτοι -τραγανοί -αφράτοι !!!

Υλικά
5 κολοκυθάκια τριμμένα
2 τριμμένες πατάτες
1αυγό
1/2 κούπα κεφαλοτύρι
5 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθο μαϊντανό δυόσμο μπόλικο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
 4 με 5 Κουτ σούπας αλεύρι.
Πρόσθεσα ελάχιστη φέτα τριμμένη με τα χέρια. -προαιρετικά



 Εκτέλεση

Ολα μαζί τα ανακατεύουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ρίχνοντας το μείγμα με δύο κουτάλια για να πάρουν αυτό το σχήμα.
Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε.Απολαυστικοί !!
Το μείγμα πρέπει να στέκεται στα κουτάλια-αν όχι προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πιταράκια Νησιώτικα !!!



Υλικά για 20 πιταράκια... εύκολα και πεντανόστιμα !!

1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,εγώ βάζω Ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούτας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι..!!




Εκτέλεση

Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδι και τον  δυόσμο
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου η μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης





Μοιράζουμε την γέμισή στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταράκια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!
Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Μαυρομάτικα φασόλια -τέλεια και θρεπτικά!!!


 Υλικά μερίδες  4

2 φλυτζάνια του τσαγιού γεμάτα φασόλια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1  μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ψιλό καρεδάκι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο καρεδάκι
6-7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 'ωριμες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη πολύ ψιλοκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ λαχανικών η ότι υπάρχει σε γεύση προαιρετικά
πιπεράκι και ελάχιστο αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια κανονικά και τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τα 2 ειδών κρεμμύδια το σκόρδο το καρότο και τις πιπεριές σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
.Αμέσως προσθέτουμε τα φασόλια και τις ντομάτες τριμμένη  και ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου .Ρίχνουμε και το πιπέρι τον κύβο ελάχιστο αλάτι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.Προσθέτουμε και λίγο νεράκι χλιαρό  σχεδόν μισό ποτήρι νερού και τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα του .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό πάντα νεράκι.Καλή όρεξη είναι άλλο πράγμα σε γεύση !!!!!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κασερόπιτα με ζαμπόν & μπεσαμέλ !!!



Υλικά

Για ένα ταψί του φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/2 νεροπότηρο γάλα
200 γρ τυρί μετσοβόνε πικάντικο
100 γρ πικάντικη γραβιέρα
100 γρ κεφαλοτύρι
150 γρ καπνιστή γαλοπούλα
3 αυγά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
πιπέρι λίγο αλάτι




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να σκουρήνει..
Ρίχνουμε μέσα το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα μπεσαμέλ
Αποσύρουμε από την φωτιά
Ρίχνουμε μέσα τα τυριά την γαλοπούλα τα αυγά το πιπέρι το ,μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο αλάτι να συμπληρώσουμε .
Λαδώνουμε καλά το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα κάτω ένα ένα λαδωμένα.
Ρίχνομαι μέσα το μείγμα και σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα πάλι ένα ένα λαδωμένα.
Χαράξουμε σε βάθος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μια ώρα περίπου μέχρι τα φύλλα να γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά!!



Υ.Γ   Το τυρί μετσοβόνε και η καπνιστή γαλοπούλα δίνουν πικάντικης καπνιστοί αλαφριά γεύσης στην πίτα μην αλλάξετε άστα τα 2 υλικά !!!

Gogo Samiou =ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελιωτή & χαλουμωτή (κέικ) Από Κύπρο.



Ελιωτή  και χαλουμωτή (κέικ) έτσι τα λένε στη Κύπρο. .
Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι χωριάτικο
1 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
1 δέσμη κόλιανδρο ή όσο θέλετε. .
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές πχ θρούμπες
1 κουταλάκι δυόσμο
4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πόυντερ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Seven up αντί για νερό και αλάτι.
Λίγο ελαιόλαδο για πάνω πριν το ψήσιμο και σουσάμι κατά προτίμηση.


Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ  και το αλάτι..
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα υπόλοιπά υλικά (λάδι,χυμό και seven up )..
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας περίπου οπως όταν κάνουμε κέικ..
Όταν η ζύμη είναι έτοιμο προσθέτουμε τα κρεμμύδια, της ελιές, το κολιανδρο ,το δυόσμο ανακατεύοντας καλά...Το βάζουμε σε φόρμες η σε ταψί και το αλείφουμε με λίγο λάδι ..
Ψήνουμε στους 180°για 45-50 λεπτά..
Ιδία διαδικασία γίνετε όταν κάνουμε χαλουμοτη .

Florinda Gjonaj Mavridi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ