Ελιωτή και χαλουμωτή (κέικ) έτσι τα λένε στη Κύπρο. .
Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι χωριάτικο
1 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
1 δέσμη κόλιανδρο ή όσο θέλετε. .
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές πχ θρούμπες
1 κουταλάκι δυόσμο
4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πόυντερ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Seven up αντί για νερό και αλάτι.
Λίγο ελαιόλαδο για πάνω πριν το ψήσιμο και σουσάμι κατά προτίμηση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι..
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα υπόλοιπά υλικά (λάδι,χυμό και seven up )..
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας περίπου οπως όταν κάνουμε κέικ..
Όταν η ζύμη είναι έτοιμο προσθέτουμε τα κρεμμύδια, της ελιές, το κολιανδρο ,το δυόσμο ανακατεύοντας καλά...Το βάζουμε σε φόρμες η σε ταψί και το αλείφουμε με λίγο λάδι ..
Ψήνουμε στους 180°για 45-50 λεπτά..
Ιδία διαδικασία γίνετε όταν κάνουμε χαλουμοτη .
Florinda Gjonaj Mavridi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ