Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Κασερόπιτα με ζαμπόν & μπεσαμέλ !!!



Υλικά

Για ένα ταψί του φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/2 νεροπότηρο γάλα
200 γρ τυρί μετσοβόνε πικάντικο
100 γρ πικάντικη γραβιέρα
100 γρ κεφαλοτύρι
150 γρ καπνιστή γαλοπούλα
3 αυγά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
πιπέρι λίγο αλάτι




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να σκουρήνει..
Ρίχνουμε μέσα το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα μπεσαμέλ
Αποσύρουμε από την φωτιά
Ρίχνουμε μέσα τα τυριά την γαλοπούλα τα αυγά το πιπέρι το ,μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο αλάτι να συμπληρώσουμε .
Λαδώνουμε καλά το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα κάτω ένα ένα λαδωμένα.
Ρίχνομαι μέσα το μείγμα και σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα πάλι ένα ένα λαδωμένα.
Χαράξουμε σε βάθος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μια ώρα περίπου μέχρι τα φύλλα να γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά!!



Υ.Γ   Το τυρί μετσοβόνε και η καπνιστή γαλοπούλα δίνουν πικάντικης καπνιστοί αλαφριά γεύσης στην πίτα μην αλλάξετε άστα τα 2 υλικά !!!

Gogo Samiou =ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ