Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Μακαρονόπιτα στριφτή !!!



 Αν μας μείνουν μακαρόνια ..αλλά κι αν δεν περισσέψουν,βράστε τα και φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστούν όλοι !!!

Υλικά
Φύλλο που ανοίγουμε μόνες μας το λινκ για υπέροχο λεπτό τραγανό φύλλο στο τέλος κάτω κάτω ,πατήστε να το δείτε.
1/2 ποτήρι νερού γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ότι υπάρχει
2 με 3 αυγό
τριμμένη με το χέρι τυρί φέτα
λίγο αλάτι αν η φέτα είναι πολύ ανάλατη
πιπεράκι.



 Τι κάνουμε
 Ανοίγουμε φύλλο [βλέπετε συνταγή φύλλο ζύμη για πίτες κάτω -κάτω ]
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ ,προσθέτουμε λίγο γάλα , 3 αυγά ,και τριμμένη φέτα τυρί ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο  στο μάκρος όπως βλέπετε στην φωτογραφία .βάζουμε λίγη γέμιση στο μάκρος και αυτή ,τυλίγουμε σε ρολό και μετά το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι [βλέπετε φωτογραφίες].


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν καλά .
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με βοήθεια σπάτουλας και ενός ρηχού πιάτου ώσπου  να χρυσίσουν .


Σημείωση
Μπορούμε αντί για τηγάνι, να τα αλείψουμε με λάδι στην επιφάνειά τους και να τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς. Εγώ τα τηγάνισα εδώ !Καλή όρεξη !!!

Δείτε πως να φτιάξετε το φύλλο τον τρόπο και χρησιμοποιήστε την συνταγή για όλες σας τις πίτες το ωραιότερο φύλο είναι παραδοσιακό Λαμίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ -- http://mageirikhkaisuntages.blogspot.gr/2018/01/blog-post_74.html

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Μπισκοτογλυκό με μπισκότα oreo !!!


 ΥΛΙΚΆ
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 Βιτάμ 250γρ.
6 κ.σ. ζάχαρη
7 κ.σ. κορν-φλάουρ ή κρέμα άνθος αραβόσιτου [τη βραστή]
200γρ.κουβερτούρα
4 πακέτα μπισκότα OREO κομμένα στα δυο

ΣΑΝΤΙΓΊ
1 κρέμα γάλακτος φυτική 500γρ.
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια



ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,τη ζάχαρη,το κορν-φλάουρ,το Βιτάμ, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν καλά.
Κατεβάζουμε  από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή μπολ 35χ40εκ..


Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε τη σαντιγί πάνω.
Γαρνίρομαι με  κομμένα μπισκοτάκια oreo.
Μπορούμε να το κάνουμε και τούρτα σε δίσκο  35Χ40εκ
Βάζουμε ένα τσέρκι τοποθετούμε πουράκια γύρω γύρω και μετά η ίδια διαδικασία όπως στο πυρέξ.Καλή επιτυχία !!.

Συνταγη απο Mina Papa-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Χοιρινό με κρέμα γάλακτος και νιόκι πατάτας!!


Υλικά για το κρέας:
700γρ χοιρινό σε φέτες
1/2 κούπα λευκό καλό κρασί
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
400ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, σαφρ
500 ml κρέμα γάλακτος.



Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα κουρκουμά και το σαφραν.
Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας και στο ζουμί που έχει μείνει
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτοςκαι την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Με ελάχιστο κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό να την πήξουμε αν χρειαστεί.




Νιόκι
Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό

Εκτέλεση:
Σε νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες ξεφλουφισμένες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
Τις σουρώνετε και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
Ζυγίζετε από τις πατάτες 250 γρ (και αν περισσέψει πατάτα φυλάξτε τη για άλλη φορά) και τα ανακατεύετε με το αλεύρι και το αυγό.
Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα.
Κόψτε τη ζύμη στα τέσσερα και δημιουργείστε λωρίδες τις οποίες θα κόψετε σε μικρά κομμάτια με
μαχαίρι.
Κάθε κομματάκι θα το περνάτε πάνω από την ανάποδη μεριά ενός πιρουνιού για να πετύχετε το σχέδιο.
Μπορείτε απλά να τα βράσετε χωρίς σχέδιο όπως τα έχετε κόψει.


Βάζετε νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση τα βράζετε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.. .Τότε είναι έτοιμα.
Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνετε μέσα τα νιόκι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα Σπέσιαλ !!!


ΥΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

500 γραμμάρια αλεύρι,
220 γραμμάρια χλιαρό νερό,
75 γραμμάρια μάγια.νωπή ή  1+1/2 φακελάκι
1 κουτάλια της. σούπας ζάχαρη,
1 κουτάλια αλάτι

Λιωνουμε την μάγια στο χλιαρό νερό και ρίχνουμε 100 γρ αλεύρι
Το αφήνουμε 15 λεπτα
Συνεχίζουμε.με το επόμενο αλεύρι,ζάχαρη,αλάτι,μάγια,και κάνουμε μια.ζύμη μαλάκια αφρατη
Την αφήνουμε 1 ωρα σκεπασμένη
Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε την φαντασία μας να δουλέψει
Τοποθετούμε κασέρι,πιπεριές,μαϊντανό,και οτι άλλο θέλουμε
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν και να πάρει χρωμα

Tzeni Tsanaktsidou.-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτη τούρτα Καρύδας !!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

5 αυγά,
1 κούπα του νεσκαφε ζάχαρη,
1 κούπα του νεσκαφε αλεύρι φαρίνα,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
3 κουταλιές της σούπας ινδοκαρυδο
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 12 λεπτά,ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι,κακάο,καρύδα
Βάζουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψάκι και το βάζουμε το μείγμα μέσα το ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει πάρα μα πάρα πολύ καλά
Κόβουμε 3 πάγους με μαχαίρι,η κλωστή

ΚΡΕΜΕΣ
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κρόκους.αυγών
3 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
3 κουταλιές ινδοκαρυδο

Ζεσταίνουμε.το γάλα,ζάχαρη και ρίχνουμε.το διαλυμένο κορν φλάουρ και το αλεύρι
Μόλις πήξει κατεβάζουμε
Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους,βανίλια βούτυρο
Από αυτή την κρέμα.βγάζουμε την μισή δόση και την κάνουμε.σοκολατένια δηλαδή ρίχνουμε μέσα σπασμένη 130 γραμμάρια κουβερτούρα και μέσα στην κρέμα το ινδοκαρυδο

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα του νεσκαφέ ζάχαρη,
1 κούπα του νεσκαφέ νερό,
2 κουταλιές της σούπας λικέρ καρύδα!
Βράσιμο.3 λεπτά

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Παίρνουμε το έναν πάτο το τοποθετούμε στην κατάλληλη πιατέλα,το σιροπιάζομαι με.κρύο σιρόπι βάζουμε την κρέμα.σοκολάτας,ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα κρέμα.βανίλιας,και τέλος πάλι παντεσπάνι
Τελειώνουμε με σαντιγί και ινδοκάρυδο!!!


Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou‎ - Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με τυριά !!!


Εύκολο και νόστιμο φαγητό με βασικά συστατικά τα αυγά, τα τυριά και το ψωμί. .
Σήμερα σας προτείνουμε αλμυρό σουφλέ με τυριά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΥΡΕΞ 35Χ25

12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

  300 γραμ  κασέρι τριμμένο

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια

 350 γραμ γκούντα τριμμένη

300 γραμ  ρεγκάτο

Μισό ΒΙΤΑΜ

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρέμα γάλακτος μεγάλη

5 αυγά'


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικ;o πυρέξ 35Χ25, στρώνουμε στη βάση του έξι φέτες ψωμί του τοστ αλειμμένες πάνω κάτω με ΒΙΤΑΜ. Ρίχνουμε τυριά και ζαμπόν ανακατεμένα στην πρώτη στρώση του ψωμιού, αλείφουμε τις άλλες έξι φέτες με ΒΙΤΑΜ και τις βάζουμε δεύτερη στρώση πάνω από τα τυριά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση ψωμιού ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα κομματάκια ζαμπόν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα υλικά στο πυρέξ. Σκεπάζουμε το πυρέξ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για να το ψήσουμε όταν θέλουμε να το σερβίρουμε.

Το σουφλέ τρώγεται ζεστό μόλις το ξεφουρνίσουμε, γι’ αυτό ψήστε το όταν θα είστε έτοιμοι να καθίσετε στο τραπέζι και να το απολαύσετε ζεστό. Θα το ψήσετε στους 170 βαθμούς στον αερόφουρνο, για τρία τέταρτα της ώρας, μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία

Nτοματοκεφτέδες!!!


Υλικά
3 μεγάλες ντομάτες λίγο ώριμες
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
δυόσμο


Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια .
Τις πατάμε με το χέρι να στραγγίσουν και να φύγουν τα ζουμιά τους.
Προσθέτουμε το αλεύρι το μπέκιν πάουντερ τον πελτέ ντομάτας το κρεμμύδι το αλάτι το πιπέρι και τον δυόσμο.
Ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε παίρνοντας κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι.

Ζουζουνιες Eva Triantafillidου