Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Χοιρινό με κρέμα γάλακτος και νιόκι πατάτας!!


Υλικά για το κρέας:
700γρ χοιρινό σε φέτες
1/2 κούπα λευκό καλό κρασί
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
400ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, σαφρ
500 ml κρέμα γάλακτος.



Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα κουρκουμά και το σαφραν.
Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας και στο ζουμί που έχει μείνει
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτοςκαι την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Με ελάχιστο κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό να την πήξουμε αν χρειαστεί.




Νιόκι
Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό

Εκτέλεση:
Σε νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες ξεφλουφισμένες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
Τις σουρώνετε και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
Ζυγίζετε από τις πατάτες 250 γρ (και αν περισσέψει πατάτα φυλάξτε τη για άλλη φορά) και τα ανακατεύετε με το αλεύρι και το αυγό.
Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα.
Κόψτε τη ζύμη στα τέσσερα και δημιουργείστε λωρίδες τις οποίες θα κόψετε σε μικρά κομμάτια με
μαχαίρι.
Κάθε κομματάκι θα το περνάτε πάνω από την ανάποδη μεριά ενός πιρουνιού για να πετύχετε το σχέδιο.
Μπορείτε απλά να τα βράσετε χωρίς σχέδιο όπως τα έχετε κόψει.


Βάζετε νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση τα βράζετε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.. .Τότε είναι έτοιμα.
Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνετε μέσα τα νιόκι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ