Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τσουρέκια !!!!



Άπλά εύκολα με μικρά μυστικά που πρέπει να προσέχουμε και αγνά και φρέσκα υλικά !!!!
Βγαίνουν 9 πλεξούδες !!

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα Αλεύρι Robin Hood 1 πακέτο μοβ εκλεκτό /// σύνολο 3 πακέτα
400 γρ αγελαδινό βούτυρο //
200 Βιτάμ ασημί  φρέσκο ///
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο //
750 γραμ γάλα //
15 αυγά ///
9 φακελ ξηρή μαγιά //
1.220 ζάχαρη //
1 μικρο φλιτζάνι  νερό //
1 πρέζα ζάχαρη //
kακουλέ 30 γρμ //
μαχλ;eπι 18 γρμ ///
1/2 κουτ  γλυκού  μαστίχα ///
1 κουταλ. σούπας  γεμάτη ξύσμα πορτοκάλι ///


Τα Ρόμπιν είναι 907 γρμ το καθένα το εκλεκτό 1 κιλό είναι !!! Αλλά τα λέμε 3 κιλά !!!




ΕΚΤΕΛΕΣΗ //

Σε γυάλινο μπολ βάζουμε το νερό και τις μαγιές και λίγο αλεύρι και φτιάχνουμε  σαν ζύμη λουκουμάδες μέτρια πιχτότητα σκεπάζουμε με διαφάνεια περιμένουμε να φουσκώσει ////
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι  ρίχνουμε τα μπαχαρικά ///



Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα ζάχαρη ΠΟΛΥ ΧΛΙΑΡΑ και μετά τα αυγά ανακατεύουμε με σύρμα προσθέτουμε και το //ξύσμα //// λιώνουμε το βούτυρο να είναι ζεστό ///
Αρχίζουμε το ζύμωμα // μέσα στο αλεύρι //μαγιά // το μείγμα αυγών // δουλεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο λίγο λίγο κάνουμε διπλώματα μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη /// σκεπάζουμε με διαφάνεια και περιμένουμε να φουσκώσει !!!!!




Όταν είναι έτοιμο κόβουμε με ΨΑΛΊΔΙ την ζύμη πλάθουμε τρία κορδόνια ενώνουμε και πλέκουμε βάζουμε σε ταψιά  με λαδόκολες
ΔΕΝ ΠΑΙΔΕΥΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
Περιμένουμε να φουσκώσουν ξανά !!!


Όταν είναι έτοιμα αλοίφουμε με αυγό με λίγο νερό ΑΠΑΛΑ και ρίχνουμε σουσάμι η αμύγδαλα /// Προθέρμανση τον φούρνο αέρα 170 για 25 λεπτά και άλλα 15 λεπτα στους 150 /////

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ /// ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΨΙ / ΒΑΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ 170 ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ //
Και όταν τα βγάζουμε τα αφήνουμε στην σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν μετά τα βγαζουμε και από τα ταψιά με προσοχή στην σχαρα // τα ξεκολλάω με προσοχη στην άκρη του τραπεζιού δεν τα ΠΑΤΑΩ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ και τα καλύπτω με μεβράνη απαλά και κατάψυξη κι οταν θέλω τα ξεπαγώνω κι είναι σαν φρέσκα !!

Amalia Athanasiou

Ομελέτα στη φόρμα του κέικ !!!



Υλικά
7-8 αυγά.
2-3 μέτριες πατάτες,
2 πολύχρωμες πιπεριές,
φρέσκο κρεμμυδάκι,
ελαιόλαδο,
τυρί gouda τριμμένο,
φέτα, περίπου 200γρ.
Κομμένη πάριζα σε κυβάκια.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.



Αφού τηγανίσουμε τις πατάτες, σοτάρο με λίγο λάδι  σε ένα τηγανάκι τις πιπεριές που έχω κόψει σε λωρίδες, την πάριζα και λίγο Μπέικον αν θέλουμε.
Μόλις μαραθούν βάζω σε ένα μπολ τις πατάτες, τις πιπεριές και την πάριζα.
Ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι και διαλύω τη φέτα μέσα με το χέρι.
Ρίχνω το τριμμένο τυρί το αλάτι (θα πρότεινα όχι πάρα πολύ ) το πιπέρι και την ρίγανη.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να ανακατευτούν τα αρώματα και τα στρώνω στη φόρμα.


Χτυπάω τα αυγά μου.
Πάντα προσθέτω και λίγο γάλα.
Περιχύνω στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) για περίπου ένα τέταρτο στους 200 βαθμούς.




Γιάννης Χαλασοφουρνάκης- OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φοντάν πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια !!!



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

6 Πορτοκάλια
2 φλιτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνες του τσαγιού νερό
Τριμμένη φρυγανιά όσο πάρει
2 σοκολάτες κουβερτούρα η 250 γρ
2 κουταλιές λάδι ελαφρύ
ζάχαρη για το λοράρισμα εξαρτάται εσείς τι θέλετε!!!





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περάστε ελαφρά απ τον τρίφτη τα πορτοκάλια να φύγει η φλούδα τους και το κίτρινο χρώμα τους,
Βάλτε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα, Βράστε από 5 λεπτά την κάθε φορά και για 3 φορές κάθε φορά ...Πετάτε κάθε φορά το νερό και βάζετε καινούριο.




Κάντε τα πορτοκάλια σε κομμάτια.
Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό
Βράστε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι τους και  πριν γίνουν γλυκό.
Πάρτε μόνο τα πορτοκάλια και κόψτε τα στο μπλέντερ.
Ρίξτε τόσο φρυγανιά όσο να πλάθονται στα χέρια εύκολα μπαλάκια.
Βάλτε στην συντήρηση του ψυγείου σας για μια ώρα η την κατάψυξη για μισή ώρα.
Λιώστε σοκολάτα με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι και κάντε την επικαλύψει η ρολάρετε μέσα σε κρυσταλλική ψιλή ζάχαρη.
Φυλάξτε στο ψυγείο.
Την ιδέα την πήρα από την κυρία Ντίνα Βανιάν Χάιτα που τα έκανε με φλούδες από πορτοκάλι!!

Gogo Samiou-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακλαβαδάκια σπέσιαλ !!!


ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΣΠΈΣΙΑΛ ΝΑ ΓΛΕΊΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΆΧΤΥΛΑ ΣΟΥ!!!
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΓΡΉΓΟΡΑ!!!

ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο,
500 γραμμάρια καρυδόψιχα,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
λίγο γαρύφαλλο

Λιώνουμε.το βούτυρο
Ανακατεύουμε τα καρύδια σε ένα μπολ με την κανέλα και το γαρύφαλλο
Ανοίγουμε τα φύλλα
Βουτυρώνουμε τα 3 πρώτα το ένα πάνω στο άλλο βάζουμε.στο τρίτο μπόλικο καρύδι και τοποθετούμε από πάνω αλλά τρία βουτυρώνοντας τα
Ρολάρουμε,-να γίνει ένα μακρύ ρολό -το βουτυρώνουμε και το τοποθετούμε ψυγείο για 20 λεπτά
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα αλλά.φύλλα
Τα βγάζουμε από το ψυγείο,και τα κόβουμε σε ροδέλες χοντρές
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα .

ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό,
1 κουτάλια της σούπας μέλι,
μισό χυμό φρέσκου λεμονιού
Το βράζουμε να δέσει
Σιροπιάζομαι καυτά γλυκά,κρύο σιρόπι!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Zαμπονοτυρόπιτα !!!


ΜΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΝΟΣΤΙΜΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας,
250 γραμμάρια Βιτάμ,
250 γραμμάρια σε κυβάκια κασέρι,
250 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν,
4 αυγά,
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο,
πιπέρι,
και μια φόρμα του κέικ

Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά την φόρμα.
Ανοίγουμε μπροστά μας τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση
Βάζουμε μισό φύλλο στην μια μεριά της φόρμας και μισό στην άλλη,το βουτυρώνουμε με λιωμένο Βιτάμ και τοποθετούμε δεύτερη σειρά.
Βουτυρώνουμε βάζουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Στο τέλος χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε πάνω στην πίτα,τρύπα με παντού να το απορροφήσει.
Ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 1 ωρα!!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Νηστίσιμη μηλόπιτα !!!


 Πολύ ωραίο γλυκό κέικ με  φανταστική τριφτή τραγανή ζύμη ...πανεύκολο και οικονομικό κι από γεύση τέλειο θα το φτιάχνετε συχνά ...!!!!

Υλικά
250 ml Ελαιόλαδο --εγώ το μετράω στο μικρό μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού βάζω το μισό
2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους
200 γραμ ζάχαρη άχνη-Μπορείτε να βάλετε και  κανονική ζάχαρη απλά θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει και  προτίμησα την άχνη εγώ . Οχι μίξερ με το χέρι !
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ 
500 γραμ αλεύρι φαρίν απ  ίσως και λίγο περισσότερο να γίνει μία ζύμη σαν του κέικ ελάχιστα πιο σφιχτή

Γέμιση
5 μήλα μεγάλα τριμμένα
μισό λεμόνι τον χυμό
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
λίγα καρύδια κομμένα-μπορείτε να βάλετε ότι έχετε κι ότι σας αρέσει από ξηρούς καρπούς .
λίγες μαύρες σταφίδες ή ξανθές μία χούφτα έβαλα εγώ .
1 βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
1+1/2 κουταλιά σούπας κανέλα


Τι κάνουμε

Σε μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με τον χυμό και με το χέρι τα δουλεύουμε να γίνει λείο και να ενσωματωθεί με την  ζάχαρη.Αν βάλετε κανονική θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει εντελώς η ζάχαρη -προτιμήστε την άχνη λιώνει αμέσως .
Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με το χέρι ή με ένα κουτάλι .
Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση


Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στίβουμε καλά και μετά εγώ τα βάζω σε σουρωτήρι να τα ετοιμάσω για να φύγουν τα περιττά υγρά του μήλου ,εσείς βάλτες τα σε μπολ .
Προσθέτουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε  να μην μαυρίσουν .
Αμέσως μετά προσθέτουμε  βανίλια τζίντζερ κανέλα ζάχαρη άχνη σταφίδες καρύδια και με το κουτάλι τα ανακατεύουμε .


 Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι καλά ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή ζύμη .
Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
Από πάνω βάζουμε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε το κέικ μας . -Ας μείνει και λίγο να φαίνονται τα μήλα δεν πειράζει .




Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 έψησα εγώ αέρα για 50 περίπου λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας .
Θα το δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε .
Το αφήνουμε να κρυώσει  και το εξαφανίζουμε !!!!Πραγματικά υπέροχο κι από ζύμη και από γεύση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Σιροπιαστά μανδηλάκια με κρέμα βανίλια !!!




Τα πιο θεϊκά Νηστίσιμα Σιροπιαστά Μαντηλάκια με αφράτη κρέμα βανίλιας!Απλά ΤΕΛΕΙΑ!!

Υλικά (Ingredients):

Για την κρέμα (For the cream):
-280γρ. ζάχαρη (280gr. sugar)
-110γρ. αλεύρι (110gr. flour)
 -650γρ. νερό (650gr. water)
-2 βανιλίνες (2 vanillins)
-1 κ.σ. βιτάμ (1 tbsp. margarine)
 -400γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
(400gr. vegetable whipping cream)
-1 κιλό σφολιάτα (1 kg puff pastry)
-ζαχαρόνερο (sugarwater)
-τριμμένα αμύγδαλα (grated almonds

Για το σιρόπι (For the syrup):
-730γρ. ζάχαρη (730gr. sugar)
-610γρ. νερό (610gr. water)
-1 βανιλίνη (1 vanillin)

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση πατώντας ΕΔΩ -->  https://youtu.be/3iF7FTQSGFI