Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Μπακλαβαδάκια σπέσιαλ !!!


ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΣΠΈΣΙΑΛ ΝΑ ΓΛΕΊΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΆΧΤΥΛΑ ΣΟΥ!!!
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΓΡΉΓΟΡΑ!!!

ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο,
500 γραμμάρια καρυδόψιχα,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
λίγο γαρύφαλλο

Λιώνουμε.το βούτυρο
Ανακατεύουμε τα καρύδια σε ένα μπολ με την κανέλα και το γαρύφαλλο
Ανοίγουμε τα φύλλα
Βουτυρώνουμε τα 3 πρώτα το ένα πάνω στο άλλο βάζουμε.στο τρίτο μπόλικο καρύδι και τοποθετούμε από πάνω αλλά τρία βουτυρώνοντας τα
Ρολάρουμε,-να γίνει ένα μακρύ ρολό -το βουτυρώνουμε και το τοποθετούμε ψυγείο για 20 λεπτά
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα αλλά.φύλλα
Τα βγάζουμε από το ψυγείο,και τα κόβουμε σε ροδέλες χοντρές
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα .

ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό,
1 κουτάλια της σούπας μέλι,
μισό χυμό φρέσκου λεμονιού
Το βράζουμε να δέσει
Σιροπιάζομαι καυτά γλυκά,κρύο σιρόπι!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ