Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Γρήγορο Σουφλέ !!!!


Ενα υπέροχο γρήγορο σουφλέ ( Μπριός ) με ψωμί του τοστ !!!
 Ένα   πολύ ωραίο κι εύκολο  φαγητό για όλη την οικογένεια και ιδανική εύκολη λύση για το τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα  ...ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ  ΤΟ !!!

Υλικά
 24 φέτες  ψωμί του τοστ αγοράζουμε χωρίς κόρα]
17 φέτες  τυρί του τοστ
17 φέτες  ζαμπόν ή γαλοπούλα
250 γραμ τυρί που λιώνει όπως γκούντα
150 γραμ κεφαλοτύρι πικάντικο όπως κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
4 φετούλες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κούπες  τσαγιού γάλα φρέσκο
1  κρέμα γάλακτος μεγάλη ή αν δεν σας αρέσει η γάλακτος 1 εβαπορέ μεγάλο
2 αυγά
Αλάτι λίγο  -πιπέρι


Σε ταψάκι βαθύ ή ακόμα καλύτερα 1 πυρέξ 25Χ35
Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια στο ταψί μας  και κάνουμε μία στρώση με το ψωμί του τοστ με την βοήθεια ενός κουταλιού σούπας τις ραντίζουμε με γάλα από πάνω -το φρέκο γάλα- να μουσκεύουν λίγο .
Από πάνω στρώνουμε το τυρί του τοστ πρώτα και πάνω από το ζαμπόν απλώνουμε το ζαμπόν .
Εχουμε ψιλοκόψει και το μπέικον και βάζουμε αραιά εδώ κι εκεί λίγα κομματάκια ίσα ίσα για μυρωδιά  όταν θα λιώνει κατά το ψήσιμο .
Εχουμε ανακατέψει τα τυριά όλα μαζί και ρίχνουμε ποσότητα από πάνω .
Ξανακάνουμε  ξανά τα ίδια από την αρχή ..ψωμί που το ραντίζουμε με γάλα -φέτες τυρί-ζαμπόν -λίγα κομματάκια μπέικον και τριμμένο τυρί.
Τέλος σκεπάζουμε με μία στρώση φέτες ψωμί που έχουμε μουλιάσει στο πολύ γρήγορο με γάλα δηλαδή βουτάμε στο γάλα για δευτερόλεπτο και στρώνουμε στο ταψί  και απλώνουμε επάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί που φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει .
Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος  μαζί με τα αυγά το πιπέρι κι ελάχιστο αλάτι και περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το φαγητό μας .
Το αφήνουμε για 30 λεπτά αν θέλουμε για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στο ψυγείο να τραβήξουν και να ποτίσει το φαγητό από τα υγρά υλικά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  180 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά.
Δεν το κόβουμε αμέσως πρέπει λίγο να κρυώσει για να σταθεί και να κοπεί όμορφα μην μας διαλυθεί οπότε περιμένουμε λίγο .
Σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια τετράγωνα και ...απολαμβάνουμε μικροί και μεγάλοι ..καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Cupcakes με φρέσκα φρούτα!!


Υλικά:
1 πακέτο βούτυρο (250γρ)
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
1 ποτήρι γιαούρτι (Όχι πολύ γεμάτο)
1 φαρίν  απ (500γρ)
2 βανίλιας
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα από λεμόνι
Φρέσκια κρέμα γάλακτος 300m
Φρέσκα φρούτα φράουλες ( blackberrys raspberries η ότι άλλο προτιμάτε εσείς!!

Εκτέλεση:

Ανάβουμε τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180c
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα τις βανίλιες το ξύσμα, το γιαούρτι και τέλος το αλεύρι.
Βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 20 με 25' λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και διακοσμούμε τα cupcakes.
Χτυπάμε την κρέμα με με μία κουταλιά άχνη και γαρνίρομαι.
Καλή επιτυχία!


Georgia Chatzimanoli-Grimwood‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Εκμέκ κανταίφι !!!




Πρώτα πρώτα φτιάχνω το σιρόπι μου γιατί πρέπει να κρυώσει για να σιροπιάζω.
Βάζω να βράσουν σε μία κατσαρόλα 500 γρ.νερό με 600 γρ. ζάχαρη και ένα ξυλάκι κανέλας.
Από την ώρα που θα πάρει βράση αφήνω τέσσερα λεπτά.
Προσθέτω και μία κουταλιά μέλι και σβήνω.
Αφήνω να κρυώσει.
Λιώνω σε κατσαρολάκι ένα βούτυρο( lurpark βάζω εγώ).
Ανοίγω το κανταΐφι πολύ καλά.
Βουτυρώνω το ταψί μου και βάζω το κανταΐφι μου σε τρεις στρώσεις βουτυρώνοντας καλά κάθε φορά με ένα πινέλο.
Ψήνω για περίπου μία ώρα στους 160' αέρα μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις το βγάλω σιροπιάζω... ζεστό κανταΐφι κρύο σιρόπι.
Αφήνω μισή ώρα περίπου να τραβήξει το σιρόπι.
Φτιάχνω την κρέμα μου.
Σε μία κατσαρόλα βάζω δύο λίτρα γάλα με δυόμισι κούπες ζάχαρη και ένα πακέτο κορν-φλάουρ.
Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει (θέλει κάποια ώρα...δεν φεύγουμε πάνω από την κατσαρόλα γιατί αρπάζει εύκολα).
Όταν πήξει αποσύρω από τη φωτιά.



Σε ένα λεκανάκι χτυπάω ένα Βιτάμ σοφτ με δύο φακελάκια βανίλια ή 3-4 κάψουλες βανίλιας και ένα κρόκο αυγού.
Τα προσθέτω στην κρέμα μου και ανακατεύω καλά.
Ρίχνω την κρέμα πάνω από το κανταΐφι μου σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Αφού παγώσει το γλυκό φτιάχνω την σαντιγί.
Χτυπάω μία φυτική κρέμα των 500 ml με μία βανίλια.
Όταν πήξει πολύ την βάζω στο γλυκό μου.
Κάνω σχέδια με ένα πιρούνι.
Καβουρδίζω 150 γρ.φιστίκι Αιγίνης.


Εγώ τα βάζω σε λαδόκολλα στον φούρνο στον αέρα για 15'περιπου.(προσοχή το φιστίκι να έχει κρυώσει για να το ρίξουμε πάνω από το γλυκό)!
Χοντροαλέθω το φιστίκι και το ρίχνω πάνω από το γλυκό.
Πασπαλίζω με αρκετή κανέλα και βάζω για λίγη ώρα στο ψυγείο ακόμα!

Ελλη Τριανταφύλλου -οι χρυσοχερες-οιδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Κουλουράκια με άρωμα & σχέδιο από τσουρέκι !!!



Υλικά
125γρ.Βιτάμ,
250γρ ζάχαρη,
2 αυγά,
80γρ γάλα,
80γρ χυμό πορτοκαλιού,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι,
750γρ αλεύρι,
3 βανίλιες,
1/2 κουτ.γλ σόδα
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουτ γλ μαχλέπι,
1κουτ γλ κακουλέ
1 κρόκος αυγού για άλειμμα


Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην λεκάνη και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι .
Αφήνουμε κανένα τέταρτο να ξεκουραστεί η ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια μας .
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-22 λεπτά.


Katerina Kostanasiou-Tatsi--οι χρυσοχερες -ηδες

Φωλιές από κανταίφι με καρύδια & παγωτό !!

 ·
ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ,ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ,ΠΑΓΩΤΟ,ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!!

Υλικά
 250 γραμμάρια κανταΐφι,
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια λίγο σπασμένα

Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι,και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο,το ανακατεύουμε καλά.
Το τοποθετούμε σε φορμάκια ,πατώντας καλά το πατώ να γίνει φωλίτσα,βάζουμε και τα καρύδια μέσα στης φωλίτσες ρίχνουμε βούτυρο και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 νεροπότηρο νερό,
1 νεροπότηρο ζάχαρη,
1 κουτάλια της σούπας γλυκόζη,
1 ξυλάκι κανέλας,
1 φλούδα λεμονιού,και το χυμό μισό λεμονιού
Βράζουμε να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύες φωλίτσες καυτό σιρόπι
Βάζουμε.παγωτό,και γλυκό βύσσινο!

Tzeni Tsanaktsidou‎ Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα φούρνου !!!



Υλικά
4 μεγάλες πατάτες ,
2 ντομάτες σε κυβάκια,
όσο ζαμπόν θέλουμε,
4 φέτες τυρί τοστ,
6 αυγά,
λίγο γάλα,
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Τηγανίζουμε τις πατάτες.
Σοτάρουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός το τυρί.
Βάζουμε στο ταψί τις πατάτες ( εγώ τα έβαλα σε φόρμα κέικ ) ,και τα υπόλοιπα υλικά,χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το τυρί μέσα και το αδειάζουμε στο ταψί τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το ψήνουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο.
Καλή επιτυχία!!!!!

Katerina Chouliara-oi xρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατοτυροκεφτέδες Απίθανες !!!


Απλά δοκιμάστε τους θα σας καταπλήξουν με την απίστευτη γεύση  και ευκολία !!!

Υλικά
3 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη ωμές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1+1/2 κούπες τσαγιού τυρί μαλακό τύπου γκούντα
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι -πιπέρι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο 
1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για ένα μείγμα να στέκετε στο κουτάλι -περίπου 1 κούπα γεμάτη τσαγιού .
Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα




Σε μπολ βάζουμε τις τριμμένες πατάτες,τα κρεμμύδια ξερό και φρέσκα,το τυρί ,το αυγό ,το αλατοπίπερο,τον μαιντανό,το λάδι,το μπέικιν ,και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και δοκιμάζοντας σε ποιό σημείο θα το δούμε να στέκετε στο κουτάλι μας .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Κοντά στο τηγάνι βάζουμε το μπολ με το μείγμα και ένα ποτήρι γεμάτο με νερό για να βουτάμε κάθε φορά τα 2 κουτάλια που θα χρειαστούμε για να φτιάχουμε τις κροκέτες.


 Βουτάμε τα κουτάλια στο νερό κάθε φορά και πέρνουμε με το ένα ποσότητα από το μείγμα το πάμε στο άλλο κουτάλι δίνοντας σχήμα και μετά αμέσως το ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
Αν σας δυσκολεύει μπορείτε να βρέχετε τα χέρια σας κάθε φορά και να τα ετοιμάσετε με τα χέρια πλάθοντας αλλά με την μέθοδο κουταλιών γίνονται πολύ ωραίοι .
Οταν τις βάλουμε στο τηγάνι δεν τους γυρναμε αλλά περιμένουμε 3 λεπτάκια περίπου να τηγανισθούν από κάτω και μετά με 2 πιρούνια τους γυρνάμε να πάρουν χρώμα .



Εχουμε κοντά μας ένα πιάτο στρωμμένο με χαρτί κουζίνας και τους ακουμπάμε για λίγο εκεί και μετά στην πιατέλα μας .





Η δόση αυτή βγάζει αρκετές όπως τους βλέπετε .
Δοκιμάστε τες αξίζει τον ελάχιστο κόπο θα ενθουσιαστούν όλοι τραγανές αφράτες τέλειες !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ